Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Τμήμα
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
Δημόσια Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Δίδακτρα
3600 - 3900 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Πρόγραμμα Σπουδών διαπραγματεύεται τα εθνικά και τα υπερεθνικά συστήματα διακυβέρνησης, την κατανομή αρμοδιοτήτων στα επίπεδα διοίκησης στο εσωτερικό τους (τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση), τις επιδράσεις των ασκούμενων πολιτικών στους πολίτες, τη διαμόρφωση της εκλογικής πολιτικής και στρατηγικής των συλλογικών υποκειμένων στο εσωτερικό των θεσμών.

Το πρόγραμμα εστιάζει, για κάθε επίπεδο διοίκησης, στις παραμέτρους που περιγράφουν τη λειτουργία του αναφερόμενο στη θεσμική του συγκρότηση, την εσωτερική λειτουργία, τα οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα, εργαλεία και μεθόδους για τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ηλεκτρονική (και πλέον ψηφιακή) διακυβέρνηση η οποία βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών και έχει διαμορφώσει ένα νέο περιβάλλον αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Παράμετροι που αναδεικνύει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι οι υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη, οι πληροφορίες ως δημόσιο αγαθό, οι νέες δεξιότητες, οι εργασιακές σχέσεις, η αποδοχή από τους εργαζόμενους των νέων συνθηκών καθώς και η ανάδειξη νέων μοντέλων λογοδοσίας και διαχείρισης.

Γλώσσα διδασκαλίας
Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος, όπως και της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας είναι η ελληνική.

Διάρκεια φοίτησης
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι δύο (2) ακαδημαϊκά έτη, ήτοι τέσσερα (4) εξάμηνα.

Τέλη Φοίτησης: 

  • Η συνολική οικονομική συμμετοχή για τους/τις φοιτητές/ήτριες που επιλέγουν τις εννέα (9) Θ.Ε. και τη Μ.Δ.Ε. του ΠΜΣ είναι: 3.900€.
  • Η συνολική οικονομική συμμετοχή για τους/τις φοιτητές/ήτριες που επιλέγουν τις δώδεκα (12) Θ.Ε. του ΠΜΣ είναι: 3.600€
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο