Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα
Ιατρικής
Τίτλος Προγράμματος
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα
Δίδακτρα
3000 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Κοινωνική Ιατρική Φροντίδα
2. Κοινωνική Φαρμακευτική Φροντίδα

Πρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός εισακτέων: 30 άτομα/έτος

Αντικείμενο - Σκοπός είναι η κατάρτιση ικανών πτυχιούχων από Επιστήμες Υγείας και συναφών τμημάτων, ώστε να εκπαιδευθούν στα θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ειδικότερα να δώσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μια ολοκληρωμένη εικόνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των πολιτικών για την πρόληψη ασθενειών στο ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Να εκπαιδεύσει και να εξειδικεύσει νέους επιστήμονες Υγείας, που θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν και να διαμορφώνουν πολιτικές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, να αναπτύσσουν προγράμματα σε όλα τα επίπεδα, να αξιολογούν τα προβλήματα των πολιτών, να εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα και μέσα και να αντιμετωπίσουν νοσογόνους παράγοντες. Να συμβάλει στην κατάρτιση όσων ασκούν καθήκοντα στο χώρο των Επιστημών Υγείας, καθώς και να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση των ειδικευόμενων και ειδικευμένων Γιατρών όλων των ειδικοτήτων και ειδικότερα Γενικών Ιατρών και Ιατρών Εργασίας, καθώς και Φαρμακοποιών και γενικότερα Επιστημόνων Υγείας.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται σε εντατικές ενότητες Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή μία φορά τον μήνα, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση από εργαζόμενους και διαμένοντες σε άλλες πόλεις. 

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο