Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα
Μηχανικών Περιβάλλοντος
Τίτλος Προγράμματος
Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη
Δίδακτρα
2250 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Κλιματική αλλαγή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακός σχεδιασμός κτηρίων και οικισμών
2. Τεχνολογία και διαχείριση αποβλήτων
3. Νέες Τεχνολογίες στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων (ΠΡΟΣΟΧΗ: η 3η ειδίκευση δεν θα λειτουργήσει το ακ. έτος 2023-2024)

Πρόσθετες Πληροφορίες

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα έως και Παρασκευή από ώρα 17:00 έως 21.00, εκτός από μία μέρα την εβδομάδα για την οποία διεξάγονται από τις 16:00 έως τις 21:00 λόγω του Σεμιναρίου, με 100% εξ αποστάσεως διδασκαλία. Τα Μαθήματα διαρκούν δύο διδακτικές ώρες και το Σεμινάριο μία ώρα.

Αριθμός Εισακτέων: 40

Αντικείμενο - Σκοπός

To ΠΜΣ «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δ.Π.Θ., διέπεται από επιστημονική συνοχή και αποσκοπεί στην:
1.    Εμβάθυνση και περαιτέρω προαγωγή της διεπιστημονικής γνώσης και της πρακτικής της Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Επιστήμης. 
2.    Δημιουργία υψηλού επιπέδου εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στα γνωστικά αντικείμενα (ειδικεύσεις) του ΠΜΣ. 
3.    Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας στην Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.
4.    Ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας στην Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη, για συγκράτηση στην Ελλάδα αξιόλογου επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού.  
5.    Η συνεισφορά στην ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της Θράκης ως ακριτική και παραμεθόρια περιοχή της χώρας.

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα μπορούν να στελεχώσουν εξειδικευμένες θέσεις εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή να εργασθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες μελετητές αντιμετωπίζοντας θέματα τα οποία απαιτούν γνώσεις ως προς την έρευνα και την διαχείριση περιβαλλοντικών προβλημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και ανταγωνιστικά στο εξωτερικό. 

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο