Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα
Κοινωνικής Εργασίας
Τίτλος Προγράμματος
Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση - Ένταξη Ετεροτήτων
Δίδακτρα
2400 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Εισακτέων: 20 άτομα

Αντικείμενο - Σκοπός

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση- Ένταξη Ετεροτήτων» εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δ.Π.Θ., διέπεται από επιστημονική συνοχή και αποσκοπεί στην περαιτέρω προαγωγή της γνώσης, την ανάπτυξη της έρευνας και την ικανοποίηση εκπαιδευτικών, ερευνητικών και κοινωνικών αναγκών της χώρας στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ένταξης των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και επιμορφούμενων με διαφέροντα χαρακτηριστικά, και με αναπηρία. Αποσκοπεί στην εξειδίκευση πτυχιούχων Κοινωνικής Εργασίας σε ένα από τα ειδικά πεδία εφαρμογής, έρευνας και παρέμβασης της επιστήμης  της κοινωνικής εργασίας, το οποίο εγκλείεται στον πρώτο κύκλο σπουδών.

Το εν λόγω Π.Μ.Σ.αποτελεί εξέλιξη του Π.Μ.Σ.«Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία» (ίδρυση 2009) του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και από το 2013 του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ.

Το γνωστικό αντικείμενο του αφορά μία από τις εξειδικεύσεις της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας, παρέχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τεκμηριωμένες, ειδικές γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες προσεγγίσεις και την έρευνα της Κοινωνικής Εργασίας. Έμφαση δίνεται στην προαγωγή της διεπιστημονικής και συγκριτικής έρευνας σε θέματα εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης, καθώς και σε παρεμβάσεις για την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών και των νέων στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τις φυσικές, πολιτισμικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητές τους, και για την ευημερία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η εστίαση στην ένταξη των ετεροτήτων αντλεί από τη σύγχρονη πολυπολιτισμική σύνθεση όλων των μονάδων εκπαίδευσης, την κοινωνική - πολιτισμική πραγματικότητα της Θράκης και από την επικαιρότητα της ένταξης στην εκπαίδευση μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη χώρα μας, αλλά και σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι να προσφέρει εξειδικευμένη θεωρητική και τεκμηριωμένη γνώση σε ευρύ φάσμα εφαρμογών της κοινωνικής εργασίας με επίκεντρο τη λειτουργία των μονάδων εκπαίδευσης ως συμμετοχικών, οικο-αναπτυξιακών πλαισίων δράσης διεπιστημονικής και διακοινοτικής συνεργασίας.

Το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέου επιστημονικού δυναμικού (σχολικοί κοινωνικοί λειτουργοί) για τη στελέχωση των μονάδων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, των ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ, ΣΜΕΑ, καθώς και ΚΔΑΠμεΑ, ΚΔΑΠ ή συναφών μονάδων που απευθύνονται σε μαθητές, όπως δομές κοινωνικής προστασίας, ψυχικής υγείας, απεξάρτησης και δικαιοσύνης παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο