Κάντε follow το πρόγραμμα για να ενημερώνεστε μέσω email για προκηρύξεις και σχετικά νέα.
Πρέπει να είσαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.
Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος απαιτούνται τέσσερα (4) τουλάχιστον εξάμηνα σπουδών πλήρους φοίτησης. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει ο φοιτητής να έχει συγκεντρώσει τις απαραίτητες διδακτικές μονάδες από τα μαθήματα κορμού και κατεύθυνσης, να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη Μαθητεία και να έχει καταθέσει τη Μεταπτυχιακή Διατριβή. Οι φοιτητές που έχουν παράλληλα με τις σπουδές τους κι άλλες υποχρεώσεις και δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό της πλήρους φοίτησης, έχουν τη δυνατότητα της μερικής φοίτησης. Με τη μερική φοίτηση παρατείνουν το χρόνο σπουδών επιλέγοντας λιγότερα μαθήματα κατά εξάμηνο σπουδών
Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος απαιτούνται τουλάχιστον 43 διδακτικές μονάδες (ΔΜ) στους τέσσερις βασικούς άξονες του προγράμματος φοίτησης, ήτοι:
1. Μαθήματα κορμού (απαιτούνται τουλάχιστον 9 ΔΜ).
2. Μαθήματα κατεύθυνσης (το ανώτατο 24 ΔΜ).
3. Μαθητεία (4 ΔΜ).
4. Εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής (6 ΔΜ).
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ
Κάθε φοιτητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα υποχρεούται να παρακολουθήσει επιτυχώς τουλάχιστον τρία (3) μαθήματα κορμού, που είναι υποχρεωτικά από σύνολο έξι μαθημάτων. Τα μαθήματα κορμού αποσκοπούν να βοηθήσουν το φοιτητή να δημιουργήσει ένα ισχυρό υπόβαθρο στο χώρο της οικίας επιστήμης, ανεξάρτητα από τη γνωστική κατεύθυνση στην οπία έχει εισαχθεί. Τα μαθήματα κορμού διδάσκονται πάντα στο πρώτο εξάμηνο (χειμερινό) στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π. Θράκης, με τη μέθοδο της δια ζώσης διδασκαλίας. Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει τρία (3) μαθήματα κορμού συνολικά στο πρόγραμμα σπουδών του, από τα παρακάτω μαθήματα:
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Το πρόγραμμα φοίτησης στις επιμέρους κατευθύνσεις περιλαμβάνει την επιτυχή παρακολούθηση το πολύ σε οκτώ μαθήματα κατεύθυνσης, τα οποία επιλέγει ο φοιτητής από ένα αριθμό προτεινόμενων μαθημάτων. Τα μαθήματα αυτά αποσκοπούν να βοηθήσουν το φοιτητή να δημιουργήσει ένα ισχυρό υπόβαθρο στη συγκεκριμένη γνωστική περιοχή. Τα μαθήματα κατεύθυνσης διδάσκονται στο δεύτερο (εαρινό) και στο τρίτο (χειμερινό) εξάμηνο σπουδών με τις μεθόδους της δια ζώσης, της σύγχρονης και της ασύγχρονης διδασκαλίας. Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει από έξι (6) έως οκτώ (8) μαθήματα κατεύθυνσης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής, μέχρι και δύο μαθημάτων από άλλη ή άλλες κατευθύνσεις σύμφωνα με τα εξειδικευμένα ενδιαφέροντα του φοιτητή και εφόσον δεν δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα (βλέπε επιλογή μαθημάτων β’ και γ’ εξαμήνου). Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τον οποιοδήποτε συνδυασμό ή απαίτηση για ολοκλήρωση του προγράμματος από πλευράς μαθημάτων είναι τα ένδεκα (11) συνολικά. Σε κάθε εξάμηνο ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει και να παρακολουθήσει από ένα (ελάχιστο) μέχρι τέσσερα (4) μαθήματα (μέγιστο).
Κατεύθυνση Α: Μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης (κάθε μάθημα έχει 7,5 ECTS)
Κατεύθυνση Β: Παιδαγωγική και δημιουργική μάθηση (κάθε μάθημα έχει 7,5 ECTS)
Κατεύθυνση Γ: Πρόληψη – παρέμβαση – αποκατάσταση (κάθε μάθημα έχει 7,5 ECTS)
Κατεύθυνση Δ: Οργάνωση Φυσικής δραστηριότητας και αθλητικής αναψυχής (κάθε μάθημα έχει 7,5 ECTS)
ΜΑΘΗΤΕΙΑ
Το νόημα της Μαθητείας είναι η σύνδεση των μεταπτυχιακών σπουδών με την πρακτική εφαρμογή τους στο χώρο εργασίας. Η διάρκειά της είναι 250 ώρες. Η πρόταση της Μαθητείας προετοιμάζεται από το φοιτητή με τη συνεργασία του επιβλέποντα καθηγητή της Μεταπτυχιακής Διατριβής. Η Μαθητεία περιλαμβάνει την εφαρμογή νέων τεχνικών, μεθόδων ή στρατηγικών στον χώρο εργασίας. Δεν θεωρείται ‘Μαθητεία’ η απλή εμπλοκή στις συνηθισμένες και τυπικές διαδικασίες ενός χώρου εργασίας. Η Μαθητεία είναι υποχρεωτική για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κατευθύνσεων. Η εκπόνησή της μπορεί να αρχίσει με το πέρας του δεύτερου εξαμήνου σπουδών ανεξάρτητα από τον αριθμό μαθημάτων που έχει περατώσει ο φοιτητής. Επειδή υπάρχει η δυνατότητα πραγμάτωσης αυτής και στην διάρκεια του καλοκαιριού το «μάθημα» καταχωρείται στο εξάμηνο που έγινε η αίτηση, όπως αυτή προβλέπεται (κατάθεση θέματος, χρόνος, τόπος κ.λ.π.).
Η Μαθητεία έχει άμεση συνάφεια με τα γνωστικά αντικείμενα των μαθημάτων κάθε κατεύθυνσης. Το θέμα της Μαθητείας καθορίζεται σε συνεργασία με τον Επιβλέποντα Καθηγητή της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας και η παρακολούθηση του φοιτητή στη φάση υλοποίησης γίνεται από έναν Επόπτη Καθηγητή.
ΔΙΑΤΡΙΒΗ
Οι φοιτητές ήδη από το τέλος των μαθημάτων του δεύτερου εξαμήνου σπουδών μπορούν να εντοπίσουν το θέμα της διατριβής τους και να έρθουν σε επαφή με τα μέλη ΔΕΠ που είναι ειδικοί στη γνωστική περιοχή του θέματος ώστε να μπορούν να αναλάβουν την κύρια επίβλεψη της διατριβής.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να δείτε εδώ