Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Τμήμα
Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών & Οικονομικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies: Culture and International Relations
Δίδακτρα
2500 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Archaeology and Cultures
2. International Relations and History

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το αγγλόφωνο ΠΜΣ «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις» προσφέρεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου, προσφέροντας δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης: την κατεύθυνση της «Αρχαιολογίας και Πολιτισμών» και αυτήν των «Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας». Η μελέτη και ερμηνεία των μακροσκοπικών ιστορικών και πολιτιστικών δεδομένων αυτών των περιοχών που έχουν μεγάλη γεωπολιτική και οικονομική σημασία, προσφέρουν στους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να εξειδικευτούν σε ένα εξαιρετικά σπουδαίο ερευνητικό πεδίο της εποχής μας.

Τα μαθήματα διδάσκονται εξολοκλήρου στα Αγγλικά και οι διδάσκοντες προέρχονται από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις» προσφέρει καίρια και πολύπλευρη μελέτη της Μαύρης Θάλασσας και Ανατολικής Μεσογείου, η οποία επιτρέπει στους φοιτητές να κατανοούν και να αναλύουν αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και να κατανοούν τις διεθνείς σχέσεις, την πολιτική και την ιστορία της περιοχής. Οι δεξιότητες επιτρέπουν την απασχόληση σε εκπαιδευτικούς και πολιτικούς οργανισμούς που έχουν αντικείμενο τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, σε αρχαιολογικά ινστιτούτα, μουσεία, καθώς και σε κρατικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις ή ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο