Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Τμήμα
Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών & Οικονομικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
Master of Arts in the Classical Archaeology and the Ancient History of Macedonia (Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας)
Δίδακτρα
2500 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κλασική Αρχαιολογία και την Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας προσφέρεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος εξετάζεται η ιστορία και η αρχαιολογία της αρχαίας Μακεδονίας και των Μακεδόνων, καλύπτοντας το διάστημα από τη Μυκηναϊκή μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κλασική Αρχαιολογία και την Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας είναι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην αρχαιολογία, την ιστορία και γενικότερα τον πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας. Εστιάζει στην απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης επάνω σε ζητήματα που αφορούν τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο στην αρχαία Μακεδονία, καθώς και σε γενικά πολιτισμικά θέματα (θεσμοί, τέχνες, θρησκεία, διάλεκτοι) στη Μακεδονία και τον ευρύτερο ελληνιστικό κόσμο. Έμφαση δίνεται στην ολοκληρωμένη και σε βάθος προσέγγιση της μελέτης της αρχαίας Μακεδονίας και της πολιτισμικής της επιρροής, σε ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην καρδιά της Μακεδονίας και δίπλα στις αρχαιολογικές της θέσεις.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κλασική Αρχαιολογία και την Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας κάνει δεκτούς/ές, μετά από προσεκτική διαδικασία επιλογής, πτυχιούχους Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εθνογραφίας, Δημοσιογραφίας, Βαλκανικών, Μεσογειακών ή Ανατολικών Σπουδών και άλλων συναφών αντικειμένων, από ελληνικά πανεπιστήμια ή ισοδύναμα ιδρύματα του εξωτερικού.

Τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Οι ακαδημαϊκοί που διδάσκουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών προέρχονται από πανεπιστήμια τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο