Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Τμήμα
Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών & Οικονομικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
MSc in Hospitality and Tourism Management (Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία)
Δίδακτρα
3900 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενίας προσφέρεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το πρόγραμμα παρέχει τεχνογνωσία στον τουρισμό με πρακτικό προσανατολισμό που σχετίζεται με θέματα διαχείρισης και στρατηγικής στον ταχέως εξελισσόμενο τουριστικό τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα παρέχει το ιδανικό μέρος για σπουδές Φιλοξενίας και Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη, που έχει βρεθεί στο σταυροδρόμι πολλών διαφορετικών πολιτισμών και θεωρείται φοιτητική μητρόπολη. Τα μαθήματα διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων προσφέρει:

  • Δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν την τεχνογνωσία και να αναπτύξουν τις δεξιότητες για την απόκτηση και εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων για την αποτελεσματική διαχείριση τουριστικών επιχειρήσεων σε ένα άκρως ανταγωνιστικό, διεθνές περιβάλλον, με έμφαση στη διαχείριση και οικονομική δραστηριότητα της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας που στοχεύουν στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και κριτική αξιολόγηση θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση στον συγκεκριμένο τομέα και επίσης στην παροχή πρακτικού προσανατολισμού σχετικά με θέματα διαχείρισης και στρατηγικών στον ταχέως εξελισσόμενο τουριστικό τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για τον στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρήσεων και οργανισμών σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με την περιβαλλοντική νομοθεσία και να τους διδάξει πώς να ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας τους στο περιβάλλον μέσω εθελοντικών δραστηριοτήτων.
  • Ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης των μαθητών μέσω της απόκτησης γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων σε κλάδους που σχετίζονται με τη διαχείριση του τουρισμού.

Tα βασικά μαθήματα στοχεύουν να θέσουν στέρεες αναλυτικές βάσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη φιλοξενία και τον τουρισμό. Κατά την περίοδο των μαθημάτων επιλογής, οι φοιτητές ενθαρρύνονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να εξειδικεύονται σε πιο συγκεκριμένους τομείς, μέσα από τέσσερα μαθήματα. Η επιλογή μιας διατριβής ή ενός συμβουλευτικού έργου ολοκληρώνει το πρόγραμμα.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο