Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα
Γεωπονίας
Τίτλος Προγράμματος
Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
Δίδακτρα
4500 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών του ΑΠΘ δεν θα προκηρυχθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25. Με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα δέχεται υποψήφιους κάθε δύο χρόνια. Επόμενη προκήρυξη το ακαδημαϊκό έτος 2025-26. (Ανακοίνωση)

Σκοπός του Προγράμματος είναι να συμβάλλει αφενός στην διεύρυνση των γνώσεων στον Τομέα της Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών και αφετέρου στη δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων για τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα για τη συνέχιση των σπουδών τους στην Ελλάδα και αποφυγή απώλειας των διακεκριμένων πτυχιούχων στο εξωτερικό. Επιπλέον, στόχος είναι η παροχή χρήσιμων και σύγχρονων γνώσεων σε πτυχιούχους που απασχολούνται ήδη επαγγελματικά σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες στο χώρο των τροφίμων, καθώς και ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με θέματα που άπτονται της ασφάλειας του καταναλωτικού κοινού, ώστε να διευρύνουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους. 

Το Π.Μ.Σ. είναι εντατικό και διαρκεί δύο (2) διδακτικά εξάμηνα συν τη θερινή περίοδο.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα διεξαχθεί κυρίως εξ’ αποστάσεως, αλλά θα γίνουν και τρεις δια ζώσης διήμερες συναντήσεις σε κάθε εξάμηνο (διαλέξεις, παρουσιάσεις εργασιών, εξετάσεις κ.λπ.). Οι ημερομηνίες των δια ζώσης συναντήσεων θα ανακοινώνονται πριν την έναρξη του κάθε εξαμήνου και θα είναι Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί και απόγευμα. Τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα θα γίνονται Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί.

H γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης, ύψους 4.500€.Τα τέλη φοίτησης θα καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις κατά την έναρξη των εξαμήνων φοίτησης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο