Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα
Χημείας ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο της Έβορα (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο La Sapienza - Roma (Ιταλία)
Τίτλος Προγράμματος
Erasmus Mundus Master in Archaeological Materials Science − ARCHMAT (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη Υλικών Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος)
Δίδακτρα
4800-8000 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Τo 1o εξάμηνο η φοίτηση γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Έβορα- Πορτογαλία, το 2ο στο Αριστοτέλειο και το 3ο στο Πανεπιστήμιο Sapienza di Roma- Ιταλία. Στο 4ο εξάμηνο οι φοιτητές επιλέγουν σε ποιo από τα τρία παραπάνω Πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν τη διπλωματική τους εργασία.

Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε απόφοιτους Θετικών Επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Μηχανικής), Ανθρωπιστικών Επιστημών (Αρχαιολογίας, Επιστήμης Συντήρησης, Σπουδών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας της Τέχνης). Θα είναι επίσης ανοιχτό σε επαγγελματίες στον τομέα των Μουσείων/Συντήρησης που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις προσωπικές τους δεξιότητες σε αυτόν τον εξαιρετικά εξειδικευμένο τομέα, υπό τον όρο ότι είναι κάτοχοι πτυχίου Bachelor (Α κύκλου) και διαθέτουν εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο στους γενικούς τομείς της Αρχαιολογίας-Μουσειολογίας-Επιστήμης Συντήρησης-Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υποτροφίες

To πρόγραμμα προσφέρει έναν αριθμό υποτροφιών σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τρίτων χωρών.  Οι υποτροφίες  περιλαμβάνουν το ποσό των διδάκτρων (8000 ευρώ συνολικά για πολίτες της Ε.Ε.,  16.000 για πολίτες τρίτων χωρών), ασφαλιστική κάλυψη, συνεισφορά στα έξοδα ταξιδίων και πρώτης εγκατάστασης και επίδομα 1000 ευρώ/μήνα. Σημειωτέον, ότι το μηνιαίο επίδομα δεν δίνεται στους φοιτητές κατά τη διάρκεια σπουδών στη χώρα καταγωγής τους. Επομένως, οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται μηνιαίο επίδομα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη Πορτογαλία και την Ιταλία.

Για τους φοιτητές που δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν υποτροφία ισχύουν μειωμένα δίδακτρα 1200 ευρώ το εξάμηνο ή 4800 ευρώ συνολικά για όλη τη διάρκεια σπουδών.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο