Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Γεωπονίας
Τίτλος Προγράμματος
Αρχιτεκτονική Τοπίου
Δίδακτρα
2400 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Διετές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ / MLA) στην Αρχιτεκτονική Τοπίου είναι το πρώτο για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Παρέχεται στο ΑΠΘ από το 2003, με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αρχιτεκτονική Τοπίου” των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής και Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, με την Διοικητική Υποστήριξη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο (EFLA | European Foundation for Landscape Architecture, IFLA | International Federation of Landscape Architects, ECLAS | European Council of Landscape Architecture Schools).

Αντικείμενο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) είναι η Αρχιτεκτονική Τοπίου. Το ΔΠΜΣ παρέχει στους φοιτητές βασικές επιστημονικές αρχές και ολοκληρωμένες γνώσεις και μεθόδους που τους καθιστούν ικανούς επιστήμονες για τη δημιουργία νέας γνώσης, η εφαρμογή της οποίας έχει άμεση επίπτωση στο σχεδιασμό (landscape design and planning), τη διαχείριση και την αποκατάσταση του τοπίου, την αναβάθμιση και τον αειφορικό σχεδιασμό, προγραμματισμό του περιβάλλοντος, αστικού, αγροτικού ή φυσικού.

Αριθμός εισακτέων: 35 άτομα

Οι προκηρύξεις θέσεων στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό γίνονται ανά διετία. 

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο