Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα
Γεωπονίας
Τίτλος Προγράμματος
Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη
Δίδακτρα
Δωρεάν
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη».

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. του Τμήματος Γεωπονίας, είναι η Αγροτική Οικονομία και η Αγροτική Ανάπτυξη με προσανατολισμό στις νέες προκλήσεις και τάσεις του κλάδου. Το Π.Μ.Σ. παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες βασικές επιστημονικές αρχές και ολοκληρωμένες γνώσεις και μεθόδους που τους/τις καθιστούν ικανούς/ες επιστήμονες για τη δημιουργία νέας γνώσης, η εφαρμογή της οποίας έχει άμεση επίπτωση στην αποτελεσματική και οικονομική διαχείριση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, στη διακίνηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στη συμβουλευτική γεωργία και στην ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων με γεωργική και οικονομική σημασία.

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της γνώσης, η ανάπτυξη της έρευνας, καθώς και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, στην κατάρτιση επιστημόνων υψηλού επιπέδου ικανών να συμβάλουν σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές συγκεκριμένων γνωστικών κλάδων, ειδικές θεματικές ενότητες ή επιμέρους κλάδους των γνωστικών αντικειμένων του πρώτου κύκλου σπουδών του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και στην παραγωγή και μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών, εργαλείων και ερευνητικών αποτελεσμάτων στον επιστημονικό χώρο των Γεωπονικών Επιστημών.

Αριθμός εισακτέων: 10 άτομα/έτος

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο