Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τμήμα
Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία
Δίδακτρα
5400 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Επικοινωνία
2. Νέα Δημοσιογραφία

Πρόσθετες Πληροφορίες

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο υπερ-επικοινωνιακός μας κόσμος δημιουργεί νέες ανάγκες και νέες προκλήσεις για τους επαγγελματίες της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, καθώς αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε, δικτυωνόμαστε, δημοσιεύουμε και καταναλώνουμε μηντιακό περιεχόμενο. Το επάγγελμα του δημοσιογράφου εξελίσσεται, όχι μόνο γιατί πρέπει να προσαρμοστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά γιατί οφείλει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες της αγοράς και των ακροατηρίων. Από την άλλη, έρχεται όλο και πιο κοντά στο πεδίο της επικοινωνίας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη σύγκλιση μεταξύ των δύο.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, έρχεται να απαντήσει σε αυτήν ακριβώς τη σύγκλιση και να εφοδιάσει τους φοιτητές με την κατάλληλη γνώση, μεθοδολογίες, αλλά και πρακτικά εργαλεία στο ευρύτερο πεδίο των Μέσων και ειδικότερα, σε αυτά της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας.

Κύριος στόχος του είναι η προσφορά ουσιαστικής και πολύτιμης γνώσης στην επικοινωνία, τη δικτύωση και την παραγωγή και διαχείριση περιεχομένου. Σημαντικός στόχος και η εξοικείωση με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων τόσο στη σύγχρονη εφαρμοσμένη επικοινωνία όσο και στη δημοσιογραφία  – την εμπλουτισμένη, δηλαδή, εκδοχή της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Το θεμελιώδες μέσο είναι η εκπαίδευση στα Μέσα και σε στρατηγικές, τακτικές και μεθόδους επικοινωνίας, οι οποίες αφορούν το σύνολο των εκφάνσεων του φαινομένου που αποκαλούμε ανθρώπινη επικοινωνία, τόσο σε micro- όσο και σε macro-κλίμακα.

Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η επαγγελματική κατάρτιση, ενδυνάμωση και ανέλιξη των φοιτητών, εξασφαλίζοντάς τους νέες δυνατότητες και προοπτικές στην αγορά και τον χώρο εργασίας τους, καθώς και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής τους ύπαρξης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο