Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνεντεύξεις αποφοίτων: Σπύρος Ζαφείρης Παπανδρέου - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης της Οινολογίας έχει ενισχύσει σημαντικά και το ενδιαφέρον για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο αυτό. Το eduguide.gr, επέλεξε και σας παρουσιάζει τις απόψεις και εμπειρίες αλλά και συμβουλές των
ίδιων των φοιτητών και αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων - Κατεύθυνση Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σπύρος Ζαφείρης Παπανδρέου είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και εργάζεται ως Χημικός-Οινολόγος, στην εταιρεία ΙΝΝΟVINO που ειδικεύεται σε αναλύσεις ποιοτικού ελέγχου, εμπορία οινολογικών προϊόντων και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις που του θέσαμε σε σχέση με τις σπουδές και τη σταδιοδρομία του.

Ποιοι ήταν για εσάς οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος;
Αρχικά, με το πέρας των πτυχιακών σπουδών μου στο Χημικό του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισα ότι ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον τομέα- επιστήμη της οινολογίας. Μετά από έρευνα των διαθέσιμων επιλογών και σύγκριση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον συγκεκριμένο τομέα, καταστάλαξα ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν η καλύτερη επιλογή, τόσο από πλευράς στελέχωσης καθώς οι καθηγητές που συμμετέχουν είναι εγνωσμένης αξίας, όσο και από υποδομές.

Βέβαια, τεράστιο ρόλο διαδραμάτισε και η συνάντηση μου με τον κ. Κοτσερίδη, που μου εξήγησε αναλυτικότερα το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού και την σύνδεση της θεωρίας με την πράξη.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τις υποδομές και τους καθηγητές του Προγράμματος;
Οι καθηγητές του προγράμματος, μου φάνηκαν άψογοι και ως προς το διδακτικό έργο και ως προς την συμπεριφορά τους προς τους φοιτητές. Πρέπει να τονίσω ότι υπήρχε μεταδοτικότητα των γνώσεών τους και των εμπειριών, ούτως ώστε να μας ετοιμάσουν για την μετέπειτα εργασιακή μας πορεία. Οι υποδομές είναι σε πολύ καλό επίπεδο καθώς διατίθενται στον φοιτητή, τα εργαστηριακά εφόδια που απαιτούνται τόσο για μάθηση όσο και για έρευνα.

Θεωρείτε πως η ποιότητα σπουδών του Προγράμματος είναι αντίστοιχη με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας; 
Με το πέρας των μεταπτυχιακών μου σπουδών εργάστηκα σε διακεκριμένα οινοποιεία της Ελλάδας όπως το κτήμα Τσέλεπος στην Τρίπολη, στην Νεμέα και στην Σαντορίνη και το κτήμα Σιγάλα στην Σαντορίνη, που χωρίς τις γνώσεις που απέκτησα μέσω του προγράμματος δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ επαρκώς στις απαιτήσεις εργασίας.

Επομένως, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμάζει άρτια τόσο θεωρητικά όσο και τεχνολογικά Οινολόγους- Αμπελουργούς, έτοιμους να ανταπεξέλθουν στην σύγχρονη αγορά εργασίας η οποία είναι άκρως απαιτητική.

Για ποιους λόγους θα συμβουλεύατε έναν νέο να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών;
Πιστεύω ότι η παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος δίνει τα εφόδια στους φοιτητές του για να διεκδικήσουν ανταγωνιστικές θέσεις στην αγορά εργασίας, γιατί τους εξοπλίζει με γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις δράσεις του γίνεται άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

To eduguide.gr ευχαριστεί θερμά τον κο Σπύρο Ζαφείρη Παπανδρέου για τις χρήσιμες απαντήσεις του και του εύχεται κάθε επιτυχία στην καριέρα του.

Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς να παρακολουθήσετε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων με κατεύθυνση την Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού www.oenology.aua.gr.

Το Πρόγραμμα θα δέχεται αιτήσεις έως 15 Σεπτεμβρίου 2021. 

Διαβάστε, επίσης, το σχετικό μας άρθρο: Γίνε επιστήμονας Οινολόγος σπουδάζοντας στο κορυφαίο μεταπτυχιακό Οινολογίας της χώρας

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο