Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γίνε επιστήμονας Οινολόγος σπουδάζοντας στο κορυφαίο μεταπτυχιακό Οινολογίας της χώρας!

Γιατί οινολόγος;

Η εξέλιξη του τομέα του Οίνου παγκοσμίως είναι εμφανής, μιας και η παραγωγή του Οίνου αναπτύσσεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες και το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι τεράστιο για τους νέους αυτούς οίνους. Η χώρα μας, παρουσιάζει σήμερα μία αξιοθαύμαστη πρόοδο στην ποιότητα των οίνων αλλά και τον αριθμό των οινοποιείων που ανέρχονται αισίως στα 1300, με πολύ σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα. 

Οι εξαγωγές αυξάνονται, αλλά κυρίως αυξάνεται η μέση τιμή εξαγωγής ανά φιάλη (από 2.5 ευρώ στα 4.5 ευρώ, τιμές χονδρικής πώλησης) γεγονός που υποδηλώνει μια σημαντική βελτίωση της ποιότητας.

Η όλη αυτή δραστηριότητα απαιτεί την εκπαίδευση στελεχών με υψηλή εξειδίκευση, που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τόσο των μεγάλων, όσο και των μικρομεσαίων παραγωγικών μονάδων της χώρας μας ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, υπάρχει ανάγκη στελεχών για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και για την ορθολογική λειτουργία των Οινολογικών Εργαστηρίων αλλά και υπηρεσιών του Δημοσίου.

Γιατί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο;

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εργαστήριο Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών θεραπεύει το αντικείμενο της Οινολογίας από το 2003. Από τότε έχουν εκπαιδευτεί, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, πάνω από 100 νέοι οινολόγοι που στελεχώνουν τις μεγαλύτερες και καλύτερες οινικές μονάδες στην χώρα μας και στο εξωτερικό, μιας και εκτός από τις πολύ ουσιαστικές γνώσεις που αποκτώνται κατά την διάρκεια των σπουδών χορηγείται και η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Οινολόγου.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων με κατεύθυνση στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ένα από τα πλέον κορυφαία προγράμματα εάν κάποιος ενδιαφέρεται για ποιοτικές επιστημονικές σπουδές με 100% επαγγελματική απορρόφηση. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά γιατί:

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος: 

 • Έχει δημιουργηθεί από οινολόγους για οινολόγους.
   
 • Είναι το αρχαιότερο μεταπτυχιακό στην Οινολογία στην Ελλάδα, έχοντας μια διαδρομή 15 και πλέον ετών! 
   
 • Το μεταπτυχιακό Οινολογίας είναι μέλος του μεγαλύτερου διεθνούς network Αμπελουργίας - Οινολογίας OENOVITI. Μάλιστα, το 8ο συνέδριο του network OENOVITI, διοργανώθηκε από το μεταπτυχιακό Οινολογίας στην Αθήνα, τον Μάιο 2019, συγκεντρώνοντας ερευνητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο, με δωρεάν συμμετοχή για τους φοιτητές του μεταπτυχιακού.
   
 • Είναι το μόνο μεταπτυχιακό Οινολογίας που είναι συνδεδεμένο με το κορυφαίο μεταπτυχιακό οινολογίας παγκοσμίως: το Vinifera – euromaster.
   
 • Οι απόφοιτοι εργάζονται σε μερικά από τα πλέον γνωστά οινοποιεία της χώρας, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Σκούρα, Κτήμα Τσέλεπος, Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Αβαντίς, Κτήμα Σιγάλας, αλλά και σε οινοποιεία του εξωτερικού, όπως στην Κύπρο, τη Νέα Ζηλανδία και σε άλλες χώρες. 
   
 • Στο Πρόγραμμα διδάσκουν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και επαγγελματίες ειδικοί στο αμπέλι, τον οίνο και το οινικό marketing.
   
 • Ο συντονισμός γίνεται από το Εργαστήριο Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών. Στη διάθεση των φοιτητών υπάρχει  εξοπλισμένο οινοποιείο. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, κατά την διάρκεια των σπουδών τους, εκπαιδεύονται στην παραγωγή και τις αναλύσεις οίνων αλλά και στη γενικότερη διαχείρισή τους.
   
 • Οι απόφοιτοι της ειδίκευσης «Οινολογία» έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την απόκτηση της Άδειας Άσκησης του Επαγγέλματος του Οινολόγου.
   
 • Στο εργαστήριο Οινολογίας εκπονείται, σε  συνεργασία με οινοποιεία, πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων με κύριο άξονα την ανάδειξη των Ελληνικών ποικιλιών. Οι φοιτητές συμμετέχουν στην έρευνα και έρχονται σε άμεση επαφή με πρωτοποριακές μεθόδους οινοποίησης. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής τους διατριβής εργάζονται σε αυτά υπό την καθοδήγηση μεταδιδακτόρων και υποψήφιων διδακτόρων.
   
 • Τέλος, προσφέρει υποτροφίες αριστείας για τη μεταπτυχιακή διατριβή.

Όχι μόνο οινολόγοι αλλά και οινολόγοι managers!
Το Πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο στην οινολογία αλλά και στο marketing γύρω από αυτήν, όπως και την οικονομική διαχείριση μιας οινικής επιχείρησης. Οι απόφοιτοι θα έχουν κατακτήσει την επιστημονική και εμπορική γνώση που απαιτείται για να δημιουργήσουν οίνους με εμπορική επιτυχία και να διαχειριστούν ένα οινοποιείο. Ακόμη, οι απόφοιτοι θα μπορούν να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν μια οικογενειακή επιχείρηση για παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών οίνων.

Επιλέγοντας λοιπόν, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων με κατεύθυνση στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχετε εξειδικευμένη κατάρτιση πάνω στα σύγχρονα οινολογικά θέματα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων με κατεύθυνση στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δέχεται αιτήσεις έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού: εδώ

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων με κατεύθυνση στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

 

Εμφιάλωση Πειραματικού Οίνου από μεταπτυχιακούς φοιτητές.

 

Οινοποιήσεις στο Οινοποιείο του Εργαστηρίου Οινολογίας.
 

Μαθήματα στο χώρο του Οινοποιείου του Εργαστηρίου Οινολογίας.

 

Οινοποιήσεις 2019 σε Βιδιανό.

 

Από την Παρουσίαση Επιχειρηματικών Σχεδίων Οινοποιίας

 

Στιγμιότυπο από τα πρώτα 3 Sessions της διαδικασία διαλογής συμμετεχόντων για τη δημιουργία Sensory Panel στο πλαίσιο του Προγράμματος HELLENOINOS & της Εμβληματικής Δράσης “Οι Δρόμοι των Αμπελώνων” με σκοπό την οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών ποικιλιών οίνου.

 

Από το 8ο OENOVITI International Symposium and 12th General Assembly στην Αθήνα. 

Από την Παρουσίαση Επιχειρηματικών Σχεδίων Οινοποιίας

 

Βασικές αρχές Συνδυασμού Φαγητού-Κρασιού για τους φοιτητές του μεταπτυχιακού μας προγράμματος, με τον κορυφαίο sommelier Aris Sklavenitis.
 

Μύηση στα αποστάγματα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του εργαστηρίου. Εισηγητές, ο κ. Θάνος Καραθάνος (οινολόγος, αποσταγματοποιός) και ο κ. Άρης Σκλαβενίτης (οινοχόος, οινολόγος).

 

Το Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων ποτών ήταν στο Whisky Live Greece!

 

Οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος της Οινολογίας και Αλκοολούχων ποτών επισκέφθηκαν τα κελάρια του Metaxa για μία μοναδική εμπειρία αισθήσεων.

Website: https://www.oenology.aua.gr/?page_id=2785

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο