Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνεντεύξεις αποφοίτων: Βασιλείου Παναγιώτα - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης της Οινολογίας έχει ενισχύσει σημαντικά και το ενδιαφέρον για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο αυτό. Το eduguide.gr, επέλεξε και σας παρουσιάζει τις απόψεις και εμπειρίες αλλά και συμβουλές των ίδιων των φοιτητών και αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων - Κατεύθυνση Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Παναγιώτα Βασιλείου εργάζεται σήμερα, ως Οινολόγος στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου του κτήματος Άλφα. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που της θέσαμε σε σχέση με τις σπουδές και τη σταδιοδρομία της.

Ποιοι ήταν για εσάς οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος;
Εργαζόμουν ως γεωπόνος και άρχισα να ενδιαφέρομαι για το κρασί. Αποφάσισα ότι θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ μελλοντικά με την επιστήμη της Οινολογίας και τον οινοποιητικό κλάδο και ο καλύτερος τρόπος να εξειδικευτώ στο αντικείμενο, ήταν να παρακολουθήσω ένα μεταπτυχιακό υψηλού επιπέδου. Ούσα φοιτήτρια και αργότερα εργαζόμενη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, γνώριζα το πρόγραμμα και το επίπεδο γνώσεων που παρείχε σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα και αποφάσισα πως το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν η καλύτερη επιλογή. Με το πέρας των σπουδών μου, επιβεβαιώνω ότι οι απαιτήσεις που είχα, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύφθηκαν.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τις υποδομές και τους καθηγητές του Προγράμματος;
Οι υποδομές που διατίθενται στο φοιτητή έχουν πολύ καλό επίπεδο καθώς ο εργαστηριακός εξοπλισμός καλύπτει όλες τις βασικές αναλύσεις που γίνονται σε οίνους και πολλές αναλύσεις που χρησιμοποιούνται για ερευνητικό σκοπό.
Το επιστημονικό προσωπικό που στηρίζει το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό τόσο στην επικοινωνία με τους φοιτητές, όσο και στην παροχή της γνώσης. Επιπλέον, η ποιότητα φοίτησης βελτιώνεται από την εξαιρετική μεταδοτικότητα όχι μόνο των επιστημονικών γνώσεων αλλά και της επαγγελματικής εμπειρίας των διδασκόντων. 

Θεωρείτε πως η ποιότητα σπουδών του Προγράμματος είναι αντίστοιχη με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας; 
Η φοίτηση στο μεταπτυχιακό, μου παρείχε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου και διακεκριμένου οινοποιείου όπως το Κτήμα Άλφα, που εργάζομαι τα τελευταία τρία χρόνια.
Η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με προετοίμασε τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, βελτιώθηκε η αναλυτική μου σκέψη με αποτέλεσμα να μπορώ να εξελίσσομαι, να βελτιώνομαι και να αναλαμβάνω νέα project μαζί με τους συνεργάτες μου. 

Για ποιους λόγους θα συμβουλεύατε έναν νέο να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών;
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι ολοκληρωμένο και παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί με την επιστήμη της οινολογίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγορά εργασίας είναι άκρως απαιτητική και αν είστε έτοιμοι για “περιπέτεια”, go for it!

To eduguide.gr ευχαριστεί θερμά την κα Παναγιώτα Βασιλείου για τις χρήσιμες απαντήσεις της και της εύχεται κάθε επιτυχία στην καριέρα της.

Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς να παρακολουθήσετε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων με κατεύθυνση την Οινολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού www.oenology.aua.gr

Το Πρόγραμμα θα δέχεται αιτήσεις έως 15 Σεπτεμβρίου 2021. 


Διαβάστε, επίσης, το σχετικό μας άρθρο: Γίνε επιστήμονας Οινολόγος σπουδάζοντας στο κορυφαίο μεταπτυχιακό Οινολογίας της χώρας

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο