Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις εταιρείες recruiting

Όλοι έχουμε περάσει τη -συχνά επίπονη- διαδικασία της αναζήτησης εργασίας. Στέλνεις βιογραφικά, δεν παίρνεις θετική απάντηση ή δεν παίρνεις καθόλου απάντηση και εκεί είναι που απογοητεύεσαι και αγχώνεσαι. Είναι λογικό, ανθρώπινο και έχει συμβεί στον καθένα από εμάς. Προκειμένου να βοηθηθείς, σίγουρα θα έχεις διαβάσει άρθρα με tips εύρεσης εργασίας, τα οποία σε παροτρύνουν να φτιάξεις ένα καλό βιογραφικό, να αναπτύξεις νέες δεξιότητες, να δικτυωθείς και να επικεντρώνεσαι σε ρεαλιστικές επιλογές. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχει ακόμα ένα πολύ σημαντικό tip που μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα και καθοριστικά. Και αυτό το tip ακούει στο όνομα εταιρείες recruiting.

Το recruitment agency ή αλλιώς η Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στον/στην υποψήφιο/α και την αγορά εργασίας. Είναι ουσιαστικά μια εταιρεία που προσλαμβάνεται από άλλες εταιρείες ή οργανισμούς και αναλαμβάνει να βρει ανθρώπινο δυναμικό για λογαριασμό τους. Στόχος της είναι να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο ''ταίριασμα'' ανάμεσα στην εταιρεία και τον/την υποψήφιο/α.

Παρακάτω μπορείς να δεις μια λίστα με εταιρείες recruiting και τις ανοικτές θέσεις που διαθέτουν αυτήν την περίοδο:

Αν αξιοποιήσεις κάποια Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την ανταγωνιστικότητά σου ως υποψήφιος/α. Οι recruitment agents των εταιρειών αυτών θα σου επισημάνουν τι πρέπει να προσέξεις ανάλογα με τη θέση-στόχο σου και θα σου δώσουν κάποιες κατευθυντήριες. Το θετικό με τις εταιρείες recruiting είναι ότι έχουν μια συνεχή και στενή επαφή με την αγορά εργασίας, αφουγκράζονται τις ανάγκες της, και ξέρουν καλά ποιες θέσεις και πού έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση ανά περίοδο.

Μερικές φορές είναι ενημερωμένες και για θέσεις εργασίας που μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα και είναι σε θέση να τις διαχειριστούν με βάση τους υποψήφιους που έχουν στη διάθεσή τους. Επίσης, γνωρίζουν συνήθως και τους μισθούς που προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία για την εκάστοτε θέση, μια πληροφορία πολύ σημαντική στην οποία πολλές φορές εσύ σαν υποψήφιος/α δεν έχεις πρόσβαση.

Αν λοιπόν αναζητάς εργασία και θέλεις έναν καλό σύμβουλο που θα σε καθοδηγήσει, θα αφουγκράζεται την αγορά εργασίας και θα ξέρει τις ανάγκες της, τότε μια εταιρεία recruiting είναι η λύση. Δες όλες τις προσφερόμενες εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω, βρες αυτή που σου ταιριάζει και κάνε την αρχή! Κατά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας μπορεί να συναντήσεις εμπόδια τα οποία φαντάζουν ανυπέρβλητα. Αυτή όμως δεν είναι η αλήθεια. Μάθε να αξιοποιείς όλες τις επιλογές που σου δίνονται για να πετύχεις τους στόχους σου.

Αν θες να ενημερωθείς σχετικά με τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις κατά τη αναζήτηση εργασίας, είτε διαθέτεις προϋπηρεσία είτε όχι, δες άρθρα μας εδώ και εδώ!

Επιμέλεια: Νίκη Λαμπίρη

Εικόνα: Unsplash

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο