Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δυσκολεύεσαι με το online μεταπτυχιακό σου; Δοκίμασε αυτά τα μικρά τρικ αποδοτικότητας!

Το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό σου, θα σου χαρίσει καλύτερη θέση στη δουλειά σου, καλύτερο μισθό, ακόμη και μια προαγωγή. Όμως απαιτεί αρκετό από το χρόνο σου και υψηλή συγκέντρωση κατά τις ώρες που αφιερώνεις στις μεταπτυχιακές σπουδές σου. Δοκίμασε τα παρακάτω τρικ, για να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου και να προσθέσεις αξία στον χρόνο που διαθέτεις για μελέτη.

Άνοιξε ξεχωριστό browser
Όταν εργάζεσαι, προτίμησε να το κάνεις σε έναν ξεχωριστό browser που θα διατηρείς ανοιχτά μόνο τα παράθυρα που αφορούν την εργασία σου. Τα emails, τα social media και η ενημέρωσή σου, δεν θα παρεμβαίνουν στις πολύτιμες ώρες συγκέντρωσής σου.

 

Βάλε χρονόμετρο
Η ύπαρξη συγκεκριμένου και σταθερού προγράμματος στη μελέτη σου, είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχημένες σπουδές. Το χρονόμετρο όμως, είναι κάτι που θα κάνει τη μελέτη σου ακόμη πιο αποδοτική. Χώρισε τις εργασίες και το διάβασμά σου σε χρόνους και ξεκίνησε το χρονόμετρο. Ακόμη κι αν δεν ακολουθήσεις ακριβώς το χρονοδιάγραμμά σου, ο οριοθετημένος χρόνος θα σε βοηθήσει να εστιάσεις καλύτερα και να ολοκληρώσεις πιο γρήγορα την κάθε εργασία σου.

 

Επίλεξε εσύ τον χρόνο διδασκαλίας
Εάν εργάζεσαι παράλληλα και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, επίλεξε ένα online μεταπτυχιακό που σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείς το μάθημα όσες φορές το χρειάζεσαι. Έτσι, θα μπορείς να επιλέγεις να το παρακολουθείς σε χρόνους που σε εξυπηρετούν καλύτερα.

 

Κάνε το μάθημά σου... διασκεδαστικό
Η επανάσταση των εξ αποστάσεως σπουδών και η σημερινή τεχνολογία, σου δίνει πλεονεκτήματα που κανένας άνθρωπος πριν από εμάς δεν είχε. Εάν μερικές μέρες νιώθεις απογοήτευση ή μεγάλη κούραση, ίσως είναι μόνο θέμα ψυχολογίας που μπορείς να "ανεβάσεις" πανεύκολα! Διότι πλέον, μπορείς να χαρείς τις σπουδές σου σε περιβάλλοντα που λειτουργείς καλύτερα για καλύτερη διάθεση και ακόμη καλύτερη απόδοση. Σε ένα πάρκο, σε ένα πολύβουο καφέ, σε μια ήσυχη βιβλιοθήκη, απλά πάρε τον υπολογιστή σου και φύγε!

 

Σκέψου το μέλλον σου
Ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είναι κάτι σημαντικό. Είναι μια σοβαρή επένδυση στο μέλλον σου, μια σπουδαία αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σου και ένα σημαντικό σκαλοπάτι για να ανέβεις ψηλότερα και ως άνθρωπος. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά κάθε φορά που θα απογοητεύεσαι, καλό είναι να σκέφτεσαι το προνόμιο που απολαμβάνεις και το καλύτερο μέλλον που χτίζεις. Βάλε στόχους, ονειρέψου, είσαι ανάμεσα στους λίγους που προχώρησαν και θα τα καταφέρεις!

 

Διάβασε ακόμη:  5 κακές συνήθειες να κόψεις για να εκτοξεύσεις την παραγωγικότητά σου

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο