Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες της Κυβέρνησης της Τουρκίας για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

Προκήρυξη:

Δείτε εδώ τη συνοπτική ανακοίνωση του προγράμματος υποτροφιών της Τουρκίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Το πρόγραμμα αφορά σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές 2ου (Master’s) & 3ου κύκλου (PhD)

Η υποτροφία καλύπτει τα τέλη φοίτησης στα συμβεβλημένα με το πρόγραμμα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Τουρκίας, τη διαμονή σε φοιτητικές εστίες, την υγειονομική περίθαλψη σε δημόσιους φορείς, την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, η οποία είναι υποχρεωτική ακόμη κι όταν το πρόγραμμα σπουδών είναι σε άλλη γλώσσα (αγγλική). Επίσης, χορηγεί μηνιαίο επίδομα ύψους 800 (προπτυχιακές σπουδές), 1100 (μεταπτυχιακές σπουδές 2ου κύκλου), 1600 (μεταπτυχιακές σπουδές 3ου κύκλου) Τουρκικών λιρών αντίστοιχα, και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής στην αρχή και το τέλος της περιόδου σπουδών. Οι παροχές αφορούν το σύνολο της ενδεικτικής διάρκειας του κάθε κύκλου σπουδών.

Ανάλογα με το επίπεδο σπουδών υπάρχει όριο ηλικίας και αντίστοιχος αποδεκτός μέσος όρος βαθμολογίας. Η αίτηση υποτροφίας επέχει και θέση αίτησης εισδοχής σε πρόγραμμα σπουδών. Δίδεται η δυνατότητα για έως 12 επιλογές.

Η υποβολή των αιτήσεων, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα του προγράμματος  και προϋποθέτει τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη. Δυνατότητα υποβολής αίτησης έχουν απόφοιτοι/-ες και όσοι/-ες πρόκειται να αποφοιτήσουν στο τέλος τους τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2020-21

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την επιστολή του Γενικού Προξένου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, οι συνεντεύξεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν Ιούνιο με Ιούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα και διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις, κ.λπ, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 0 850 455 0 982 ή στο mail: info@turkiyeburslari.gov.tr

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ_2021


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο