Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες σε πτυχιούχους σχολών θετικών επιστημών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα

Προκήρυξη:

Χορήγηση με επιλογή τεσσάρων (4) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και άλλων τεσσάρων (4) για το 2021-2022 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) ή Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Α.Ε.Ι. του εσωτερικού για ένα (1) έτος.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Πτυχίο Θετικών Επιστημών με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» Σχολών των ΑΕΙ της Αθήνας. Δείτε τις σχολές αναλυτικά εδώ!
  • Ηλικία έως 36 ετών
  • Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) ή Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Α.Ε.Ι. του εσωτερικού.

Κριτήριο για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι ο βαθμός πτυχίου του πρώτου κύκλου σπουδών.

Η καταβολή της υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές προσμετράται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 (ή την έναρξη των σπουδών μέσα στο ακαδ. έτος 2020-2021 (κυρίως στην περίπτωση της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής) και διαρκεί μέχρι ένα (1) έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών.

Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται στα τετρακόσια (400,00) ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την κοινωφελή περιουσία, από την οποία επιθυμούν να λάβουν υποτροφία, από την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η υποβολή της αίτησης στην ως άνω ηλεκτρονική εφαρμογή λόγω τεχνικού προβλήματος και μετά από σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή έντυπη αίτηση με συνημμένα τα δικαιολογητικά στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς τη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών, Αν. Παπανδρέου 37 -151 80 Μαρούσι.

Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις των υποτροφιών για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 & 2021-2022 εδώ!

 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο