Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες σε Έλληνες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία 2022-2023

Προκήρυξη:

H Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας,το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υλοποιεί και χρηματοδοτεί, από κοινού με το Ι.Κ.Υ., ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας που απευθύνεται σε φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων για σπουδές Μεταπτυχιακού επιπέδου (Master 2) στη Γαλλία.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα χορηγηθούν 36 υποτροφίες.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2022-2023 ξεκινάει από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και λήγει την Παρασκευή  1η Ιουλίου 2022 και ώρα Ελλάδος 23:00.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 36 Έλληνες αριστούχοι φοιτητές θα επιλεγούν, κατόπιν υποβολής υποψηφιότητας, από τη μεικτή επιτροπή επιλογής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του ΙΚΥ. Κριτήρια επιλογής αποτελούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, η ποιότητα του σχεδίου σπουδών Μάστερ 2 και των στόχων μετά την περάτωση αυτού, το αιτιολογημένο ενδιαφέρον για συνέχιση των σπουδών στη Γαλλία. Οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και ανώτατες σχολές της Γαλλίας και σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Ως υπότροφοι, οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στα προνόμια των υποτρόφων της γαλλικής κυβέρνησης. Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα των κρατικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν επίδομα 700€ για την κάλυψη μέρους των δαπανών πρώτης εγκατάστασης και μηνιαία τροφεία ύψους 700€ επί 10 μήνες.
  • Το γραφείο Campus France θα παρέχει υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας σε πανεπιστημιακή εστία, εφόσον αυτό είναι εφικτό, καθώς και συμπληρωματική ασφάλιση υγείας.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στη Γαλλική γλώσσα, μέσω της διαθέσιμης διαδικτυακής εφαρμογής, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες, παρέχονται καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες:

  • από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) στo e-mail: bourses.master2@ifg.gr
  • από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στα τηλέφωνα 210-3726325, 210-3726330 και 210-3726370, καθώς και στο e-mail: exoterikou@iky.gr


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο