Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές Master 2 στη Γαλλία, Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

Προκήρυξη:

H Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας που απευθύνεται σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων για σπουδές Μεταπτυχιακού επιπέδου (Master 2) στη Γαλλία.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, χορηγεί δέκα (10) υποτροφίες για Μ2 σε δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Γαλλία, ανεξαρτήτως επιστημονικού τομέα για δώδεκα (12) μήνες.

Οι οικονομικές παροχές αφορούν στα καθαρά ποσά τα οποία θα καταβάλλονται στους υποτρόφους, δηλαδή τα ποσά τα οποία θα λαμβάνει ο υπότροφος μετά την παρακράτηση των νόμιμων κρατήσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Κατανέμονται ως ακολούθως:

  • Μηνιαία τροφεία ύψους οχτακοσίων εξήντα (860,00) ευρώ που θα καταβάλλεται από την Υπηρεσία Campus France. Μηνιαίως.
  • Πρόσβαση στα προνόμια των υποτρόφων της γαλλικής κυβέρνησης. Ενδεικτικά:
    • α. Απαλλαγή κόστους εγγραφής στα γαλλικά πανεπιστήμια, που υπάγονται στο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλίας. Αυτό τo κόστος εγγραφής καθορίζεται ετησίως με διυπουργικό διάταγμα που δημοσιεύεται στη γαλλική επίσημη εφημερίδα.
    • β. Δυνατότητα διαμονής σε γαλλική δημόσια φοιτητική εστία (CROUS). Προσοχή, λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία, στο Παρίσι, η εύρεση στέγης από τον Σεπτέμβριο του 2024 δεν είναι εγγυημένη. Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού καλούνται να αναζητήσουν μόνοι/ες τους στέγη.

Η υποβολή αιτήσεων για το έτος 2024-2025 ξεκινάει στις 5 Απριλίου 2024 και  θα ολοκληρωθεί την 31η Μαΐου 2024 και ώρα Ελλάδος 23:00.

Δείτε την αναλυτική πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων διεξήχθη αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του IFG.

Περαιτέρω πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις, παρέχονται καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες: στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) στo e-mail: bourses.master2@ifg.gr


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο