Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για φοιτητές του ΑΠΘ: Young Researcher’s Grant 2023

Προκήρυξη:

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του Young Researcher’s Grant από το Δίκτυο Ουτρέχτης, στο οποίο συμμετέχει το ΑΠΘ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την παροχή συνολικά 20 υποτροφιών στα μέλη του Δικτύου ύψους 1.000€ η καθεμία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της έρευνας για την διπλωματική/μεταπτυχιακή ή διδακτορική τους διατριβή σε κάποιο από τα πανεπιστήμια-μέλη του Δικτύου (εδώ μπορείτε να δείτε τα μέλη του Δικτύου). Επιλέξιμες είναι περίοδοι κινητικότητας ελάχιστης διάρκειας 4 εβδομάδων από 01/05/2023 έως 31/03/2024 οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλες πηγές χρηματοδότησης όπως το Erasmus+.

Σχετικά με τη διαδικασία επιλογής, αυτή προβλέπει την αρχική επιλογή από το ΑΠΘ μέχρι 3 υποψηφίων και την προώθηση των αιτήσεων που θα επιλεγούν στο Δίκτυο Ουτρέχτης για την τελική επιλογή. Τα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (1ος όροφος κτιρίου Διοίκησης) μέσω email στο erasmus-outgoing@auth.gr μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2023, είναι τα ακόλουθα:

  • Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  • Συνοδευτική Επιστολή που θα περιλαμβάνει τα κίνητρα συμμετοχής του υποψήφιου (στα αγγλικά)
  • Συστατική επιστολή από μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ (στα αγγλικά)
  • Επιστολή Αποδοχής (από κάποιον ακαδημαϊκά υπεύθυνο στο ίδρυμα υποδοχής)
  • Αντίγραφο πτυχίου για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές
  • Αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος για τους υποψήφιους διδάκτορες

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων από την πλευρά του ΑΠΘ θα ακολουθηθούν τα κριτήρια επιλογής που περιγράφονται στον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ .


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο