Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για έρευνα στην Ιαπωνία από το Canon Foundation in Europe

Προκήρυξη:

Το Ίδρυμα Canon στην Ευρώπη, κάθε χρόνο, χορηγεί έως και 15 υποτροφίες σε Ευρωπαίους και Ιάπωνες ερευνητές. Στόχος του προγράμματος είναι η διεξαγωγή έρευνας σε ίδρυμα υποδοχής στην Ιαπωνία για τους Ευρωπαίους και την Ευρώπη για τους Ιάπωνες ερευνητές.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να είναι κάτοχοι τουλάχιστον Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ή Διδακτορικού Διπλώματος, εντός -κατά προτεραιότητα- της τελευταίας δεκαετίας από την υποβολή της αίτησης υποτροφίας.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το επιστημονικό πεδίο. Δεν είναι απαραίτητο οι υποψήφιοι/-ες να είναι εγγεγραμμένοι/-ες ή να εργάζονται ως ερευνητές σε κάποιο Ιδρυμα. Ωστόσο, πριν την υποβολή της αίτησης υποτροφίας, θα πρέπει να έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία συνεργασίας, επί εγκεκριμένου σχέδιου έρευνας, με το προτεινόμενο από τους ίδιους/-ες ίδρυμα υποδοχής στην Ιαπωνία. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους/-ες δεν βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία.

Η υποτροφία χορηγείται για διάστημα από 3 μήνες έως 1 χρόνο. 

Η οικονομική υποστήριξη για τους ερευνητές μπορεί να φτάσει τα 30.000 ευρώ ετησίως και κατ' αναλογία για διαφορετικές περιόδους . Ο Ερευνητής αποφασίζει πως θα αξιοποιήσει το ποσό. Μπορεί να είναι για τα έξοδα διαβίωσης, τα ταξίδια, τις ασφάλειες, τα έξοδα έρευνας, τα βιβλία κ.λπ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Η επόμενη προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2023 για αιτήσεις που ξεκινούν μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2024.

Η τελική απόφαση της Επιτροπής Επιλογής θα σταλεί με email στους υποψηφίους έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2023.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, με προεγγραφή, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στο email: foundation@canon-europe.com

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Ιδρύματος Canon.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο