Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά

Προκήρυξη:

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιχορηγεί μέσω δωρεάς υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι οποίες θα προσφέρουν σε Έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο McGill, και να συμβάλλουν στο χτίσιμο των θεμελίων για μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα. Οι Υποτροφίες δημιουργήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών συνεργασίας ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο McGill ιδρύθηκε το 1821 και είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από ένα διεθνές και ποικιλόμορφο φοιτητικό σώμα, με φοιτητές που προέρχονται από περίπου 150 χώρες. Λειτουργεί σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, προσφέρει περισσότερα από 300 προγράμματα σπουδών και συνεργάζεται με τέσσερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. 

Οι υποτροφίες στον πρώτο κύκλο αιτήσεων απευθύνονται κατεξοχήν σε Έλληνες/νίδες αποφοίτους πρώτου κύκλου σπουδών και καλύπτουν για ένα χρόνο δίδακτρα και τουλάχιστον $15.000/έτος για έξοδα διαβίωσης.

*Εάν δεν βρεθούν οι κατάλληλοι/ες υποψήφιοι/ες, θα ανοίξει δεύτερος γύρος για μη Έλληνες υποψήφιους.

Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να γίνει δεκτός/ή από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ για να εγγραφεί ή να έχει εγγραφεί σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης διαθέτοντας τα προαπαιτούμενα εισαγωγής ως προς το CGPA (Cumulative Grade Point Average). Η υποτροφία μπορεί να ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος, με προϋπόθεση τις υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις των υποτρόφων, καθώς και τη συνέχιση της πλήρους φοίτησης.

Η επόμενη υποτροφία του Ιδρύματος θα δοθεί σε φοιτητή ή υποψήφιο φοιτητή την

Κριτήρια επιλογής:

  • Ακαδημαϊκή αριστεία (βαρύτητα κριτηρίου 50%) 
  • Ερευνητικό δυναμικό-(Βαρύτητα κριτηρίου 30%) 
  • Προσωπικά Χαρακτηριστικά-(Βαρύτητα κριτηρίου 10%) 
  • Συστατική Επιστολή από την Ακαδημαϊκή Μονάδα-(Βαρύτητα κριτηρίου 10%) 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Μαρτίου 2024

Σημαντική παρατήρηση: Εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τη διαδικασία των αιτήσεων είναι το Πανεπιστήμιο McGill. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στη χορήγηση του χρηματικού ποσού μετά την επιλογή των υποψηφίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, δείτε εδώ

Αίτηση


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο