Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 από τα έσοδα κληροδοτήματος Kων. Βέλλιου

Προκήρυξη:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει διαγωνισμό ανάδειξης υποτρόφων ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 από τα έσοδα κληροδοτημάτων, που υπάγονται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Στους διαγωνισμούς για τη χορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 για σπουδές Πρώτου Κύκλου (προπτυχιακές) σε βάρος του κληροδοτήματος Κων. Βέλλιου μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες ημεδαπών Πανεπιστημίων, οι οποίοι είναι οικονομικά αδύνατοι και οι συνολικά έξι (6) υποτροφίες θα χορηγηθούν με δύο διαγωνισμούς, όπως προβλέπεται στη με αρ. 7565/2004 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στη με αρ. 1021423/493/Β0011/28-1-2006 Κ.Υ.Α. και στις διατάξεις του α.ν. 1365/1938 περί του τρόπου εκτελέσεως του σκοπού ως εξής:

  • πλήρωση δύο (02) θέσεων με τον πρώτο διαγωνισμό: μία (1) θέση για καταγόμενους από Βλάστη Κοζάνης και μία (01) για καταγόμενους από Νέα Πέλλα Αταλάντης. Ο διαγωνισμός αυτός (για τις ανωτέρω 2 θέσεις) παραλείπεται, όταν προσέρχονται μέχρι ένας (1) υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία. Εφόσον υπάρξουν υποψήφιοι για τον ως άνω διαγωνισμό, αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00 στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Α. Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι (Στάση Ηλεκτρικού και Προαστιακού: Νερατζιώτισσα).
  • πλήρωση των υπόλοιπων τεσσάρων (04) θέσεων πλέον των κενών που θα προκύψουν από τον 1ο διαγωνισμό για τις ανωτέρω δύο θέσεις, με τον δεύτερο διαγωνισμό για καταγόμενους από την Μακεδονία, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν και οι καταγόμενοι από τη Βλάστη Κοζάνης και τη Νέα Πέλλα Αταλάντης. Μεταξύ ισόβαθμων προτιμώνται οι καταγόμενοι από τη Βλάστη Κοζάνης, τη Νέα Πέλλα Αταλάντης, την Καστοριά και τη Σιάτιστα.

Η οικονομική αδυναμία των υποψηφίων αποδεικνύεται με την προσκόμιση του τελευταίου κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης εκκαθαριστικού σημειώματος για το ατομικό και οικογενειακό φορολογούμενο με τις γενικές διατάξεις ή αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο ή απαλλασσόμενο εισόδημα, το οποίο συνολικά δεν θα υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, προκειμένου περί οικογένειας με ένα προστατευόμενο τέκνο, και θα προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο. Επίσης θα προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ και για κάθε μέλος της ως άνω οικογένειας, που παρουσιάζει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Σημειώνεται ότι λαμβάνεται υπόψη το υψηλότερο μεταξύ του δηλούμενου και τεκμαρτού εισοδήματος χωριστά του υπόχρεου και χωριστά της συζύγου. Κατά περίπτωση, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα ζητούνται από τους υποψήφιους εκκαθαριστικά σημειώματα περισσότερων ετών.

Η μηνιαία χορηγία ορίζεται στα τριακόσια (300,00) ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. Αναλυτικότερα στοιχεία για τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους με ανακοίνωση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για κάθε κοινωφελή περιουσία, από την οποία επιθυμούν να λάβουν υποτροφία, δηλώνοντας και τη σειρά προτίμησης, από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο