Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

«Υποτροφία Σεβαστού Κυµινήτη» από την Παµποντιακή Οµοσπονδία Ελλάδος για το ΠΜΣ “MA in Black Sea Studies” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Προκήρυξη:

Το 2010 το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), το πρώτο αγγλόφωνο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο, ίδρυσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “MA in Black Sea Studies”. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός πρότυπου μεταπτυχιακού προγράμματος βασισμένου στη διαχρονική και διεπιστημονική μελέτη της ιστορίας και των πολιτισμών των περιοχών του Εύξεινου Πόντου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση της «Υποτροφίας Σεβαστού Κυμινήτη», την οποία θα προσφέρει κάθε χρόνο σε φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να σπουδάσουν στο ΠΜΣ “MA in Black Sea Studies” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, δίνοντας προτεραιότητα σε νέες και νέους που έχουν τελέσει μέλη των φοιτητικών συλλόγων της Ομοσπονδίας ή μέλη ποντιακών ομοσπονδιών του εξωτερικού.

Με την υποτροφία αυτή αναγνωρίζεται έμπρακτα η συμβολή του ΠΜΣ στην εκπαίδευση και την έρευνα των επιστημονικών πεδίων που αφορούν στον Εύξεινο Πόντο και στην παγκόσμια ανάδειξή τους, και ενισχύεται σημαντικά η προσπάθεια που καταβάλλει το ΔΙΠΑΕ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.
 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο