Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφία για Διδακτορικές Σπουδές στην Ηλεκτρονική Μηχανική με έμφαση στη Θαλάσσια Ρύπανση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου, δέχεται αιτήσεις για μια (1) χρηματοδοτούμενη υποτροφία Διδακτορικού επιπέδου (PhD) στην Ηλεκτρολογική Μηχανική. Το Τμήμα Μηχανικής με εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της Πολιτικής Μηχανικής και Μηχανικής Περιβάλλοντος, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας που στεγάζεται στο κτίριο Έρευνας και Τεχνολογίας, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε σημαντικό κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στην Μηχανική.

Η εν λόγω υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα για τη διάρκεια τριών (3) ετών. Επιπλέον καλύπτει εν μέρει τα έξοδα διαβίωσης και παρέχει οικονομική υποστήριξη για ερευνητικές δραστηριότητες. Το ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Universitas και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επικεντρώνεται στην θαλάσσια ρύπανση (marine debris) και αποσκοπεί στην χαρτογράφηση και την καλύτερη κατανόηση των επιδράσεων από πλαστικά και άλλα απορρίμματα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το ερευνητικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2017.
 

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού πτυχίου (Master’s) από αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα σε ένα από τα παρακάτω γνωστικά πεδία: Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονική Μηχανική, Επιστήμη Υπολογιστών, Μηχανική Υπολογιστών, Μηχανολογική Μηχανική, Φυσική ή άλλο σχετικό αντικείμενο. Το προφίλ των αιτητών:

• Άριστά (First class) ή λίαν καλώς (second class, upper division) επίδοση προπτυχιακού ή GPA τουλάχιστον 3.33/4.0
• Καλές δεξιότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, π.χ., Matlab, C++, ή άλλης γλώσσας προγραμματισμού
• Αξιόλογες διαπροσωπικές και επικοινωνιακές ικανότητες
• Προηγούμενη εμπειρία στην επεξεργασία σήματος, δίκτυα αισθητήρων ή ευφυή συστήματα θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικό πλεονέκτημα

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα ακόλουθα στοιχεία:

• Πλήρες βιογραφικό σημείωμα καθώς και αντίγραφα ακαδημαϊκών επιδόσεων
• Δύο συστατικές επιστολές
• Απόδειξη γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
• Σύντομη περιγραφή των ερευνητικών ενδιαφερόντων και επαγγελματικών επιδιώξεων

Ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο http://bit.ly/2gfgAch

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον  Δρ Κωνσταντίνο Χατζηστάσου, Επίκουρο Καθηγητή, Πρόγραμμα Μηχανικής Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργεια: Hadjistassou.c@unic.ac.cy

Οι ενδιαφερόμενο καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το συντομότερο δυνατόν (το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017)


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο