Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τέσσερις (4) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα από το κληροδότημα Ζωής Σούτσου

Προκήρυξη:

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η χορήγηση, με επιλογή, τεσσάρων (04) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ» για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε ημεδαπά Πανεπιστήμια.

Α. Προϋποθέσεις χορήγησης της υποτροφίας:

1. Πτυχίο Θετικών Επιστημών, με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς», των παρακάτω Σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα της Αθήνας:

i) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 • Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.
 • Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.
 • Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών.
 • Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
 • Σχολή Χημικών Μηχανικών.
 • Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών.
 • Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών.
 • Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.
 • Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών.

 

ii) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 • Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών & Περιβάλλοντος με τρία (3) Τμήματα: α) Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, β) Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής και γ) Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής.
 • Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας & Ανάπτυξης με δύο (2) τμήματα, α) Βιοτεχνολογίας και β) Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.

 

iii) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 • -Σχολή Θετικών Επιστημών με επτά (7) τμήματα: α) Φυσικής, β) Χημείας, γ) Μαθηματικών, δ) Βιολογίας, ε) Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, στ) Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και ζ) Μεθοδολογία Ιστορίας και Θεωρία της Επιστήμης.

 

iv) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 • -Σχολή Επιστημών & Τεχνολογίας με δύο (2) τμήματα: α) Πληροφορικής και β) Στατιστικής.

 

v) Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

 • Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών με δύο (2) Τμήματα: α) Οικιακής Οικονομίας και β) Οικολογίας & Γεωγραφίας.
 • Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας με ένα (1) τμήμα: Πληροφορικής και Τηλεματικής.

2. Ηλικία έως 36 ετών.

3. Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών σε ημεδαπό Πανεπιστήμιο.

Κριτήριο για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι ο βαθμός Πτυχίου του Πρώτου ΚύκλουΣπουδών.

Η καταβολή της υποτροφίας για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές προσμετράται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 ή την έναρξη των σπουδών μέσα στο ακαδ. έτος 2015-2016 (κυρίως στην περίπτωση της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής) και διαρκεί μέχρι ένα (1) έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών. Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται στα τετρακόσια (400,00) Ευρώ.

Προϋπόθεση για την καταβολή της υποτροφίας είναι η επάρκεια των εσόδων του κληροδοτήματος και η διαπίστωση της καλής προόδου των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών του υποτρόφου.

Δεν δύνανται να συμμετέχουν στην ανωτέρω διαδικασία επιλογής όσοι ενδιαφερόμενοι έχουνλάβει ήδη κατά το παρελθόν υποτροφία για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές για την ίδια βαθμίδα σπουδών από το κληροδότημα Ζωής Σούτσου ή από άλλο κληροδότημα.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από 22 Φεβρουαρίου έως και 22 Μαρτίου 2017, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.), επιλέγοντας "Ψηφιακές Υπηρεσίες" / "Κοινοφελών Περιουσιών" / "Αιτήσεις", με τους κωδικούς που έχουν πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.
 
Τα δικαιολογητικά είτε υποβάλλονται ηλεκτρονικά (σε ψηφιακά αρχεία .pdf συνημμένα στην ηλεκτρονική αίτηση), είτε αποστέλλονται στο ΥΠΠΕΘ (Δ/νση Οργανωτικής & Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης- Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 ΜΑΡΟΥΣΙ) με συστημένη επιστολή και συνοδευόμενα από την ηλεκτρονική αίτηση εκτυπωμένη.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στον/στην κ. Ε. Στάμου, στο τηλέφωνο 210 344 32 29 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: foitmer@minedu.gov.gr

 

Δείτε εδώ την αναλυτική προκήρυξη

 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο