Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη Υποτροφίας για Μετεκπαίδευση στην Αντιμετώπιση Βαρέος Τραύματος

Προκήρυξη:

Το Υπουργείο Υγείας με αποκλειστική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπαίδευση ενδιαφερομένων στην αντιμετώπιση βαρέος τραύματος στο πλαίσιο ανάπτυξης Συστήματος Τραύματος στη χώρα.

Το πρόγραμμα υποτροφιών υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την πρώτη 5ετία και ακολούθως από πόρους του Υπουργείου Υγείας.

Η εκπαίδευση θα γίνει στο νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath Academic Hospital (CHBAH) το οποίο βρίσκεται στο Johannesburg στη Νότια Αφρική. Οι υπότροφοι θα έχουν πλήρη κλινική ευθύνη για την αναζωογόνηση και τη χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών υπό την επιτήρηση και στήριξη, όπου χρειάζεται, του πολύ έμπειρου προσωπικού του νοσοκομείου που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών παγκοσμίως. Το νοσοκομείο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand με το οποίο δρομολογούνται ενέργειες αδελφοποίησης με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη εξέλιξη στην αποδοχή των υποτρόφων της Ελλάδας. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη λόγω της προσέλευσης εκπαιδευομένων από πολλές χώρες του κόσμου που αναζητούν αντίστοιχη εκπαίδευση.

Η υποτροφία αφορά σε:

  • Ειδικότητες: Γενικοί Χειρουργοί και Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί.
  • Επίπεδο:
    • Επίκουροι Καθηγητές ή Αναπληρωτές Καθηγητές,
    • Επιμελητές Β κατά προτεραιότητα ή/και Επιμελητές A
    • Ειδικευόμενοι στον τελευταίο χρόνο ειδικότητας

Προϋποθέσεις
Απαραίτητη πολύ καλή γνώση αγγλικών.
Σημαντικά προσόντα θα θεωρηθούν η εκπαίδευση στο ATLS και το DSTC, καθώς και η απασχόληση σε δημόσιο νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τραύμα.

Διάρκεια
Η παραμονή στην περιοχή του Johannesburg ορίζεται σε 3 μήνες κατ' ελάχιστον και επεκτείνεται σε 6 εφόσον συντρέχουν προϋποθέσεις.

Κάλυψη εξόδων
Η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης.
Η παραμονή των υποτρόφων έχει ρυθμιστεί σε ασφαλείς περιοχές που απέχουν 10-25' από το νοσοκομείο.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα δυο πρώτα τρίμηνα του 2024 (IAN. - MAP. & ΑΠΡ. - ΙΟΥΝ.) καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, καθώς και τα σχετικά έγγραφα, έως και 10/02/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική Προκήρυξη.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο