Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη Πλήρους Υποτροφίας Για Σπουδές Στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών «Βιολογία Του Καρκίνου Και Κλινική Ογκολογία» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Προκήρυξη:

Το Πανεπιστήμιο μας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για μια (1) πλήρη υποτροφία σπουδών στο Διδακτορικό Πρόγραμμα «Βιολογία του Καρκίνου και Κλινική Ογκολογία» στο θέμα «Επιδημιολογία και φυλετικές διαφορές στα ηπατο-καρκινώματα που οφείλονται σε ανθυγιεινή διατροφή και μεταβολικό σύνδρομο».

Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει επιδημιολογική διερεύνηση του καρκίνου του ήπατος που οφείλεται σε ανθυγιεινή διατροφή και μεταβολικές δυσλειτουργίες στην Κύπρο καθώς και σε φυλετικές διαφορές στη συγκεκριμένη νόσο. Επιπλέον, η μελέτη αυτή θα εξετάσει μοριακούς μηχανισμούς που συντείνουν στις φυλετικές διαφορές τόσο σε κυτταρο-καλλιέργειες όσο και σε ανθρώπινα δείγματα. Τέλος, η μελέτη θα εξετάσει διάφορους παράγοντες που συντείνουν σε φυλετικές διαφορές χρησιμοποιώντας δεδομένα από διεθνείς βάσεις δεδομένων.

Η υποτροφία καλύπτει τα σύνολο των διδάκτρων (δεν περιλαμβάνει επιπλέον χρηματοδότηση του/ της διδακτορικού/ης φοιτητή/τριας).

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 1. Να υποβάλουν μια σωστά στοιχειοθετημένη και εφαρμόσιμη ερευνητική πρόταση στο σχετικό επιστημονικό πεδίο την οποία αναμένεται να παρουσιάσουν σε προφορική συνέντευξη.
 2. Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε τομέα σχετικό με τη Βιολογία του Καρκίνου, Κλινική Ογκολογία ή πτυχίου Ιατρικής. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους/ες έχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο σχετικό με τον κλάδο και καλό μέσο όρο βαθμολογίας στις προηγούμενές τους σπουδές.
 3. Να είναι άριστοι γνώστες της  ελληνικής γλώσσας και πολύ καλοί γνώστες της αγγλικής γλώσσας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αίτηση Εισδοχής. Η αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου 2024. Έναρξη μαθημάτων Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2024 (Οκτώβριος 2024)

Πριν κατατεθεί η ερευνητική πρόταση, οι υποψήφιοι/ες μπορούν να την αποστείλουν στην υπεύθυνη καθηγήτρια, Δρα Εύη Φαραζή (e.farazi@euc.ac.cy) για τις δικές της εισηγήσεις.

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια φοίτησης στο Διδακτορικό πρόγραμμα αναμένεται από 3 έως 8 έτη, βάσει των στόχων και του χρονοδιαγράμματος που θα θέσει ο/η διδακτορικός/ή υποψήφιος/α με τον/την επιβλέποντα/ουσα. Το διδακτορικό στη Βιολογία του Καρκίνου και Κλινική Ογκολογία, χωρίζεται στα εξής στάδια:

 • Στάδιο Μαθημάτων
  • LFS700 Προηγμένη Μεθοδολογία της Έρευνας 10 ECTS
  • LFS710 Προηγμένες Μέθοδοι στη Βιοστατιστική 10 ECTS
  • PCB700 Προηγμένα Θέματα στη Βιολογία του Καρκίνου & Κλινική Ογκολογία 10 ECTS
 • Περιεκτική Εξέταση 10 ECTS
 • Ερευνητικό Πρωτόκολλο 20 ECTS
 • Εκπόνηση Διδακτορικής Εργασίας 90 ECTS
 • Συγγραφή Διδακτορικής Διατριβής 30 ECTS

Σύνολο ECTS 180

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

Ο/Η διδακτορικός/ή φοιτητής/τρια θα στηρίζεται και θα καθοδηγείται από τριμελή Επιτροπή Επίβλεψης, με κύρια επιβλέποντα την Δρα Εύη Φαραζή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διδακτορικό πρόγραμμα της Βιολογίας του Καρκίνου και Κλινικής Ογκολογίας, επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000, αλλά και με τους συντονιστές του Διδακτορικού Προγράμματος Δρ. Εύη Φαραζή (e.farazi@euc.ac.cy) και Δρ Πάνο Παπαγεώργη  (P.Papageorgis@euc.ac.cy).

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο