Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη διαγωνισμού για υποτροφίες εξωτερικού σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Προκήρυξη:

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Σαριπολείου Κληροδοτήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη της τον Κανονισμό του Κληροδοτήματος Σοφίας Σαριπόλου, προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση 4 (τεσσάρων) υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό, β΄ και γ΄ κύκλου σπουδών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Κλασική Φιλολογία (1 θέση)
  • Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία (1 θέση)
  • Αρχαιολογία του ελληνικού κόσμου (1 θέση)
  • Ιστορία (1 θέση)

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Αρχικά, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την Τετάρτη 3 Μαϊου 2023 (10.00-12.00) σε μία ξένη γλώσσα και εν συνεχεία στα κατά κλάδο μαθήματα στις 10 και 11 του ίδιου μήνα, γραπτά και προφορικά αντιστοίχως.

Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε δύο (2) έτη, με δυνατότητα παράτασης για δύο (2) ακόμη έτη. Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας ορίζεται στα 900 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2023, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στην επίσημη προκήρυξη.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο