Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Προκήρυξη:

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Ε.Ε.Ν.Μ.Α.) προκηρύσσει το 9ο πρόγραμμα υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω υποτροφίες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Νοεμβρίου 2023.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ναυτιλιακά και ταυτόχρονα η επιβράβευση της αριστείας.

Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη γραμματεία ΕΕΝΜΑ.

 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ»
  Ετήσια υποτροφία, ύψους 5.000 ευρώ, στη μνήμη του αείμνηστου Σπύρου Αλεξανδράτου, Προέδρου της Ένωσης, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «BUREAU VERITAS»
  Ετήσια μεταπτυχιακή υποτροφία ύψους 5.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τo Bureau Veritas.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ-ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Μ. ΣΙΜΟΥ»
  Διδακτορική τετραετής υποτροφία ύψους 20.000 ευρώ για φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και ειδικότερα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Επιστημών εις μνήμην Ευαγγελίας Στεφανιδάκη, για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στις τεχνικές αξιολόγησης και βιωσιμότητας στις ναυτιλιακές αγορές από το ίδρυμα Ευγενίδου.
  Οι υποψήφιοι πρέπει να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «LLOYD’S REGISTER»
  Ετήσια μεταπτυχιακή υποτροφία ύψους 5.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τo Lloyd’s Register.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «INSB»
  Ετήσια μεταπτυχιακή υποτροφία ύψους 3.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τo INSB.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «LOAD LINE MARINE SA»
  Ετήσια μεταπτυχιακή υποτροφία ύψους 2.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τη Load Line Marine SA.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ»
  Ετήσια υποτροφία, ύψους 1.500 ευρώ, στη μνήμη της Ευδοξίας Γερασίμου, μητέρας του Νομικού Συμβούλου ΕΕΝΜΑ, κ. Ν. Γερασίμου, στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υποτροφία θα δοθεί στον Πρωτεύσαντα/στην Πρωτεύσασα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εμπορικού Δικαίου, ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ BCA - «MSC IN SHIPPING»
  Δύο υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "MSc in Shipping Business" από το BCA Οικονομικό Κολέγιο Αθηνών.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ METROPOLITAN COLLEGE - «MSC INTERNATIONAL MARITIME BUSINESS»
  Υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «MSC International Maritime Business» από το Metropolitan College.
   
 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ RINA
  Υποτροφία για εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο RINA Academy από τον RINA HELLAS.

Κριτήρια Επιλογής

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποτροφιών, λαμβανομένων υπόψη των ακολούθων κριτηρίων:

 1. Της βαθμολογίας των υποψηφίων σε συνδυασμό με την αξιολογική κατάταξη του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος προέλευσης.
 2. Της κατοχής ή μη άλλου ισότιμου τίτλου σπουδών. Προτεραιότητα δίδεται σε φοιτητές που δεν κατέχουν άλλο ισότιμο τίτλο σπουδών.
 3. Της γνώσης ξένων γλωσσών και των αντίστοιχων πτυχίων των υποψηφίων.
 4. Της οικονομικής κατάστασης των υποψηφίων.
 5. Της εκτίμησης της γενικής προσωπικότητας των υποψηφίων βάσει των στοιχείων της αίτησης και βάσει προσωπικής συνέντευξης.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε υποτροφία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο