Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πέντε (5) υποτροφίες "Ανδρέας Μεντζελόπουλος" σε απόφοιτους και τελειόφοιτους του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταπτυχιακές σπουδες στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Προκήρυξη:

Το Πανεπιστήμιο Πατρών χορηγεί μέχρι πέντε (5) «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ » για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α και του Καναδά, σε τελειόφοιτους και απόφοιτους των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής Σχολής, Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς και των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η έναρξη της χορήγησης των υποτροφιών θα γίνει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το ποσό κάθε υποτροφίας θα ανέρχεται μέχρι τα 50.000,00 δολάρια Η.Π.Α. ετησίως.  Η καταβολή μέρους της υποτροφίας θα αρχίσει από την έναρξη του εξαμήνου στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία και θα διαρκέσει για δύο χρόνια, εφόσον η επίδοση κρίνεται ικανοποιητική. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί από διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α, για μεταπτυχιακές σπουδές, επιπέδου Masters ή Ph.D.

Τα κριτήρια επιλογής θα είναι:

  1. Η απόδοση του υποψηφίου στις σπουδές του έως την υποβολή της αίτησης.
  2. Η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου.
  3. Η ποιότητα του προτεινόμενου μεταπτυχιακού προγράμματος.
  4. Η επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη του αιτούντος από άλλες πηγές.
  5. Η εντοπιότητα. Προτεραιότητα θα έχουν υποψήφιοι οι οποίοι κατάγονται από τον Νομό Αχαΐας.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι η 29 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την κα. Μαρία Πετροπούλου στο τηλέφωνο: +30 2610 997961, email: mpetropoulou@upatras.gr

Αναλυτικές πληροφορίες για τον κανονισμό των υποτροφιών παρέχονται εδώ.

Η διαδικασία υποβολής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμα εδώ.

Η αίτηση υποβολής είναι διαθέσιμη εδώ.

Στον σύνδεσμο παρουσιάζονται όλα τα οικονομικά στοιχεία των υποτροφιών για τις ΗΠΑ

 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο