Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)

Προκήρυξη:

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2024 οι αιτήσεις για τις Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA).

Πρόκειται για κάλεσμα ανοιχτό σε ερευνητές που έχουν ολοκληρώσει τις διδακτορικές σπουδές τους και θέλουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και εμπειρία ενώ πραγματοποιούν το δικό τους ερευνητικό έργο στο εξωτερικό.

Στόχος των Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών είναι η υποστήριξη της σταδιοδρομίας των ερευνητών και η προώθηση της αριστείας στην έρευνα. Η δράση μεταδιδακτορικών υποτροφιών απευθύνεται σε ερευνητές που κατέχουν διδακτορικό και επιθυμούν να διεξάγουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στο εξωτερικό, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθά τους ερευνητές να αποκτήσουν εμπειρία σε άλλες χώρες, κλάδους και μη ακαδημαϊκούς τομείς.

Οι ερευνητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση μαζί με έναν οργανισμό υποδοχής, ο οποίος μπορεί να είναι πανεπιστήμιο, ερευνητικό ίδρυμα, επιχείρηση, μικρή ή μεσαία επιχείρηση ή άλλος οργανισμός που εδρεύει σε κράτος μέλος της ΕΕ ή συνδεδεμένη χώρα του Horizon Europe.

Τύποι Μεταδιδακτορικής Υποτροφίας

Υπάρχουν 2 τύποι μεταδιδακτορικών υποτροφιών:

 1. Ευρωπαϊκές Υποτροφίες
  Οι Ευρωπαϊκές υποτροφίες είναι ανοιχτές σε ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας για την πραγματοποίηση εξατομικευμένου έργου στην ΕΕ ή σε χώρες που συνδέονται με το Horizon Europe
 2.  Παγκόσμιες Υποτροφίες
  Οι Παγκόσμιες υποτροφίες είναι ανοιχτές σε Ευρωπαίους υπηκόους ή μακροχρόνιους κατοίκους που επιθυμούν να εργαστούν με οργανισμούς σε τρίτες χώρες πριν επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα

 • 23 Απριλίου 2024: Έναρξη της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων
 • 11 Σεπτεμβρίου 2024: Προθεσμία υποβολής προτάσεων
 • Φεβρουάριος 2025: Κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης στους αιτούντες (TBC)
 • Μάρτιος - Μάιος 2025: Υπογραφή συμφωνίας επιχορήγησης για επιτυχημένα έργα (TBC)
 • Απρίλιος - Μάιος 2025: Έναρξη των πρώτων έργων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ (TBC)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν την Ανοικτή Πρόσκληση στην Πύλη Συμμετεχόντων για το Πρόγραμμα Horizon 2024 και εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο