Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ίδρυμα Αθήνας Ι. Μαρτίνου: Πρόγραμμα υποτροφιών για νέους σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Προκήρυξη:

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το οποίο ιδρύθηκε με προσανατολισμό το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και τη συνέχιση του κοινωφελούς της έργου προς τον συνάνθρωπο και την Ελληνική κοινωνία, ανακοινώνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών με αφετηρία το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα, με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας, στοχεύει στην προώθηση της ναυτοσύνης και τη στήριξη της νέας γενιάς που αναζητά ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ναυτικά επαγγέλματα.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/στριες Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που θα γίνουν δεκτοί/-ές για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία (3) έτη ακαδημαϊκής φοίτησης (εξαιρείται το έτος πρακτικής εξάσκησης).

Η Προκήρυξη του 1ου Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.foundationaim.org), μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό, εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων. Η αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος με ημερομηνία έναρξης και προθεσμία υποβολής που θα ανακοινωθούν στο κείμενο της Προκήρυξης.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών σχεδιάστηκε κατόπιν χαρτογράφησης των υφιστάμενων προγραμμάτων υποτροφιών στην Ελλάδα σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα των υποτροφιών επιπέδου προπτυχιακών σπουδών. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υποτροφιών εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής πρωτοτυπίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει καταγραφεί άλλη συστηματική χορήγηση υποτροφιών στο σύνολο των ΑΕΝ από θεσμικό δωρητή.

Η χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές/στριες στις ΑΕΝ, συνάδει με το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσω της υποστήριξης, με ίσες ευκαιρίες, εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη θάλασσα.

Ανακοίνωση υποτροφίας (Πηγή: Καθημερινή)


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο