Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Προκήρυξη πλήρους υποτροφίας στο Διδακτορικό Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία»

Προκήρυξη:

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για μια (1) πλήρη υποτροφία σπουδών στο Διδακτορικό Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία» στο θέμα «Επιδημιολογική μελέτη διερεύνησης των επιπτώσεων του στίγματος της παχυσαρκίας στην ψυχοκοινωνική ευημερία, τις συμπεριφορές υγείας και τις ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο».

Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει μια πολύπλευρη διερεύνηση των επιπτώσεων του στίγματος της παχυσαρκίας στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, μέσω ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων έρευνας, θα μελετήσει την παρουσία στίγματος της παχυσαρκίας στον Κυπριακό ενήλικο πληθυσμό και πιθανή ψυχολογική επιβάρυνση του, διερευνώντας επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση, την εικόνα του σώματος και την ψυχική υγεία. Επιπλέον, θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το στίγμα της παχυσαρκίας επηρεάζει τις συμπεριφορές υγείας, αναλύοντας τα μοτίβα στη σωματική δραστηριότητα, τις διατροφικές επιλογές και τις συμπεριφορές αναζήτησης υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, η μελέτη αυτή θα εξετάσει την αλληλεπίδραση μεταξύ του στίγματος της παχυσαρκίας, των ανισοτήτων στην υγειονομική περίθαλψη και της πρόσβασης στην περίθαλψη στην Κύπρο, αξιολογώντας τις πιθανές επιπτώσεις στην προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη.

Η υποτροφία καλύπτει τα σύνολο των διδάκτρων (δεν περιλαμβάνει επιπλέον χρηματοδότηση του/ της διδακτορικού/ης φοιτητή/τριας).

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

  1. Να υποβάλουν μια σωστά στοιχειοθετημένη και εφαρμόσιμη ερευνητική πρόταση στο σχετικό επιστημονικό πεδίο την οποία αναμένεται να παρουσιάσουν σε προφορική συνέντευξη.
  2. Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε τομέα σχετικό με τη Δημόσια Υγεία ή πτυχίου Ιατρικής. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους/ες έχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο σχετικό με τη Δημόσια Υγεία και καλό μέσο όρο βαθμολογίας στις προηγούμενές τους σπουδές.
  3. Να είναι άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας και πολύ καλοί γνώστες της αγγλικής γλώσσας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αίτηση Εισδοχής. Η αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη μαθημάτων το επόμενο ακαδημαϊκό τετράμηνο (Οκτώβριος 2024) είναι η 15η Ιουνίου 2024.

Πριν κατατεθεί η ερευνητική πρόταση, οι υποψήφιοι/ες μπορούν να την αποστείλουν στον υπεύθυνο καθηγητή της εν λόγω υποτροφίας, Δρα Κωνσταντίνο Γιαννακού (k.giannakou@euc.ac.cy) για τις δικές του εισηγήσεις.

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια φοίτησης στο Διδακτορικό πρόγραμμα αναμένεται από 3 έως 8 έτη, βάσει των στόχων και του χρονοδιαγράμματος που θα θέσει ο/η διδακτορικός/ή υποψήφιος/α με τον/την επιβλέποντα/ουσα.

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

Ο/Η διδακτορικός/ή φοιτητής/τρια θα στηρίζεται και θα καθοδηγείται από μια τριμελή Επιτροπή Επίβλεψης, με κύριο επιβλέποντα τον Δρα Κωνσταντίνο Γιαννακού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διδακτορικό πρόγραμμα της Δημόσιας Υγείας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000, αλλά και με τους συντονιστές του προγράμματος Δρ Αλέξανδρο Ηρακλείδη (a.heraclides@euc.ac.cy) και Δρ Θοδωρή Λύτρα  (t.lytras@euc.ac.cy).

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο