Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ερευνητικές υποτροφίες στις Ελληνικές Σπουδές για νέους Ερευνητές και Ερευνήτριες σε Ελλάδα και Κύπρο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ

Προκήρυξη:

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) προσφέρει υποτροφίες στις Ελληνικές Σπουδές σε νέους Ερευνητές και Ερευνήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει να υποστηρίξει ερευνητές/τριες των οποίων το έργο απαιτεί συνεχή επιτόπια πρόσβαση σε υλικό (π.χ. αρχεία, τεχνουργήματα, αρχαιολογικούς χώρους) και να ενθαρρύνει την έρευνα υψηλής ποιότητας σε θέματα που σχετίζονται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Οι ερευνητικές υποτροφίες προσφέρονται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, DC (ΚΕΣ US) και υποστηρίζονται διοικητικά και λογιστικά από το ΚΕΣ στην Ελλάδα.

Παροχές για τους/τις ερευνητές/τριες υποτρόφους 

  • Οι ερευνητές/τριες υπότροφοι διορίζονται για ένα χρόνο ξεκινώντας την 1η Ιουνίου και λαμβάνουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου Harvard κατά τη διάρκεια της ερευνητικής τους υποτροφίας.
  • Οι ερευνητές/τριες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία του ΚΕΣ στο Ναύπλιο, για έως 5 ημέρες, και του Κέντρου στην Ουάσιγκτον, DC, για έως και 10 ημέρες.
  • Το βραβείο υποτροφίας περιλαμβάνει ένα ποσό ύψους 12.000$, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του ερευνητή/της ερευνήτριας υποτρόφου για να στηρίξει την έρευνά του/της και την εκτέλεση του έργου. Επιπλέον, το CHS US καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού για την επίσκεψη κάθε ερευνητή/τριας υποτρόφου στο Ναύπλιο και στην Ουάσιγκτον, DC.

Προϋποθέσεις συμμετοχής 

Προαπαιτούμενα για τις ερευνητικές υποτροφίες είναι:

  • Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος. Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν παρουσιάσει τη διατριβή τους πριν από την 1η Ιουλίου 2023.
  • Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να είναι πολίτες ή μόνιμοι/ες κάτοικοι Ελλάδας ή Κύπρου.

Οι υποψήφιοι/ες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε άλλα προγράμματα ερευνητικών υποτροφιών του CHS US κατά τον ίδιο κύκλο αιτήσεων.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Οκτωβρίου 2023

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης και τα κριτήρια επιλογής για τις υποτροφίες θα βρείτε εδώ (στα αγγλικά).


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο