Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δύο (2) υποτροφίες για μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Κορέα

Προκήρυξη:

H Πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι η Δημοκρατία της Κορέας θα χορηγήσει δύο (2) υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνίδες, ηλικίας έως 40 ετών, για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών, σε οποιοδήποτε από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα/τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25

Η υποτροφία:

  • καλύπτει τα τέλη εγγραφής και φοίτησης, το πρόγραμμα γλωσσικής προετοιμασίας, το αεροπορικό εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής, τις δαπάνες εκτύπωσης της διπλωματικής εργασίας/διδακτορικής διατριβής, τις δαπάνες ιατρικής ασφάλισης.
  • χορηγεί εφάπαξ ποσό πρώτης εγκατάστασης, μηνιαίο επίδομα διαβίωσης και εφάπαξ ποσό επιτυχούς ολοκλήρωσης των σπουδών
  • χορηγείται για 2 (μεταπτυχιακές σπουδές) ή 3 (διδακτορικές σπουδές) έτη, στα οποία δεν συνυπολογίζεται το έτος γλωσσικής προετοιμασίας.

Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα της Πρεσβείας (Embassy Track) μπορούν δικαίωμα να επιλέξουν έως ΤΡΙΑ (3) Πανεπιστήμια, εκ των οποίων το ένα θα πρέπει να είναι της κατηγορίας Β όπως αναφέρεται στο σχετικό πίνακα οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης, και ΕΝΑ (1) πρόγραμμα σπουδών από το καθένα από αυτά.

Η αίτηση, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στην Πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα, έως τις 7 Μαρτίου 2024 (12 μ.μ., τοπική ώρα).

Βρείτε εδώ α) υπόδειγμα αίτησης και απαραίτητων δικαιολογητικών, β) Οδηγίες Συμπλήρωσης της Αίτησης, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της υποτροφίας, η διαδικασία επιλογής, τα παρεχόμενα της υποτροφίας, διευκρινίσεις για τη δικαιολογητικά και την επικύρωσή τους, τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Α & Β κατηγορία), γ) αρχείο zip με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια

Βρείτε εδώ ενημερωτικό έντυπο της Πρεσβείας σχετικά με την επικύρωση των δικαιολογητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα, στο τηλέφωνο 210 6984 080 (Ext.27) και στο email: gremb@mofa.go.kr


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο