Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δεκαέξι (16) υποτροφίες σε προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες με καταγωγή από τη Λέσβο

Προκήρυξη:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος υπό την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ», που εδρεύει στη Μυτιλήνη προκηρύσσει την χορήγηση δεκαέξι (16) υποτροφιών, από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και εφεξής, σε άπορους ή ενδεείς, αριστούχους Έλληνες απόφοιτους Λυκείου πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι έχουν εγγράφει και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Πανεπιστήμια του Κράτους, οι οποίοι κατάγονται από την Λέσβο και ­ έχουν γεννηθεί από την 01.01.2004 και μετά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προτιμώνται οι καταγόμενοι κατά σειράν από το Πλωμάρι, τα Πάμφιλα και την Μυτιλήνη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι οικονομικά αδύνατοι ή ενδεείς φοιτητές, άριστοι απόφοιτοι της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως, για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ) στην Ελλάδα, κατά προτίμηση σε Οικονομικές και θετικές επιστήμες εξαιρούμενων των Στρατιωτικών Σχολών, Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας (ένστολων, ενδεικτικά αναφέρονται ΣΣΕ, ΣΣΑΣ, σχολές αστυνομίας, πυροσβεστικής, λιμενικού κ.λπ.) με την επιφύλαξη του προαναφερθέντος περιορισμού, οι οποίοι δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιοδήποτε φορέα και δεν εξέπεσαν από υπαιτιότητα τους από προηγούμενη υποτροφία που τους χορηγήθηκε. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άριστοι υποψήφιοι, οικονομικά αδύνατοι, επιλογή θα γίνεται με βάση τη βαθμολογίας του απολυτηρίου του Λυκείου έως του βαθμού «Λίαν καλώς».

Το ποσό της υποτροφίας θα ­ανέρχεται σε διακόσια ευρώ (200,00 ευρώ) μηνιαίως.

Εκείνοι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους για ­επιλογή υποτρόφους, οφείλουν να υποβάλλουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος μέχρι και τις 07.06.2024 σχετική αίτηση , η οποία θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο