Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δέκα (10) υποτροφίες για το "MSc in Intelligent Critical Infrastructure Systems" του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Imperial College London

Προκήρυξη:

Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» προκηρύσσει δέκα (10) υποτροφίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ για Συστήματα Ευφυών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας (MSc in Intelligent Critical Infrastructure Systems).

Το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στα «Ευφυή Συστήματα Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» προσφέρεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» και το Imperial College London, ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν με βάση την πρόοδο και την επίδοση του φοιτητή ή της φοιτήτριας και μπορούν να καλύψουν έως και το 100% των διδάκτρων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. 

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα οι υποψήφιοι να λάβουν μηνιαίο μισθό για μερική απασχόληση στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος», το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε ένα από τα δύο ακόλουθα προγράμματα υποτροφιών, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν (οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και για τα δύο και θα αξιολογηθούν για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά):

  • Υποτροφία διδάκτρωνΠεριλαμβάνει 50% - 100% των διδάκτρων του προγράμματος, ανάλογα με τα προσόντα του αιτούντος.
  • Υποτροφία απασχόλησης: Περιλαμβάνει ακαθάριστο μηνιαίο μισθό για απασχόληση στο "Κοίος" από 750-1100€, ανάλογα με τις μηνιαίες ώρες εργασίας. Η σύμβαση εργασίας θα προσφέρεται σε ετήσια βάση, η οποία θα ανανεώνεται κατά τη διάρκεια των σπουδών MSc με βάση ικανοποιητική ετήσια αξιολόγηση απόδοσης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023, ώρα 17:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική Προκήρυξη.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα:

Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων που αξιοποιούν τις δυνατότητες των εξελισσόμενων Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Information and Communication Technologies), με σκοπό την παρακολούθηση, τον έλεγχο, τη διαχείριση και την ασφάλεια Συστημάτων Υποδομών Ζωτικής Σημασίας. Παραδείγματα των υποδομών αυτών αποτελούν τα συστήματα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τα δίκτυα παροχής νερού, τα συστήματα μεταφορών, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών καθώς και τα συστήματα διαχείρισης και ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το πρωτοπόρο αυτό μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι μοναδικό στο αντικείμενό του και ξεχωρίζει για το διεπιστημονικό του χαρακτήρα, καθώς και για τη διασύνδεσή του με τα πραγματικά προβλήματα υποδομών της βιομηχανίας. Πέραν των διαλέξεων και σεμιναρίων, το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει εφαρμοσμένη έρευνα και πρακτική άσκηση σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς διαχείρισης κρίσιμων υποδομών. Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των φοιτητών πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα «Ευφυή Συστήματα Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς Συστημάτων Υποδομών Ζωτικής Σημασίας να αποκτήσουν εξειδίκευση και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες του τομέα απασχόλησής τους. Επιπρόσθετα, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για απόφοιτους με πτυχίο (BSc) από τους κλάδους της Μηχανικής ή των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς του προγράμματος ή για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο σε επιστημονικά πεδία σχετικά με το Πρόγραμμα.

Η διάρκεια των σπουδών είναι 3 εξάμηνα (1.5 έτος) για φοιτητές πλήρους φοίτησης ή 6 εξάμηνα (3 έτη) για φοιτητές μερικής φοίτησης. Τα μαθήματα προσφέρονται από καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Imperial College London και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.msccis.ucy.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα στο τηλ.: +357 22893460 ή μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: msccis@ucy.ac.cy .


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο