Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie Actions

Προκήρυξη:

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2022 οι αιτήσεις για τις Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA).

Πρόκειται για κάλεσμα ανοιχτό σε ερευνητές που έχουν ολοκληρώσει τις διδακτορικές σπουδές τους, ή έχουν τουλάχιστον 4 έτη ερευνητικής εμπειρίας  μετά το μεταπτυχιακό τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Στόχος των Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών είναι η υποστήριξη της σταδιοδρομίας των ερευνητών και η προώθηση της αριστείας στην έρευνα. Η δράση μεταδιδακτορικών υποτροφιών απευθύνεται σε ερευνητές που κατέχουν διδακτορικό και επιθυμούν να διεξάγουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στο εξωτερικό, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθά τους ερευνητές να αποκτήσουν εμπειρία σε άλλες χώρες, κλάδους και μη ακαδημαϊκούς τομείς.

Ο οργανισμός υποδοχής μπορεί να είναι πανεπιστήμιο, ερευνητικό ιδρύμα, εταιρεία ή άλλη μη ακαδημαϊκή οργάνωωση. Σε αυτό το πλαίσιο, δύο κατηγορίες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για επιστήμονες που θέλουν να επανεκινήσουν την καριέρα τους μετά από διάλειμμα (Career Restart Panel), ή που εργάζονταν εκτός Ευρώπης για ένα διάστημα και θα ήθελαν να επιστρέψουν (Reintegration Panel), οι ευρωπαϊκές και οι παγκόσμιες υποτροφίες.

Τύποι Μεταδιδακτορικής Υποτροφίας

Υπάρχουν 2 τύποι μεταδιδακτορικών υποτροφιών:

  1. Ευρωπαϊκές Υποτροφίες
    Οι Ευρωπαϊκές υποτροφίες διεξάγονται στα κράτη μέλη και είναι ανοιχτές για τους ερευνητές που έρχονται στην Ευρώπη ή μετακινούνται εντός της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκές υποτροφίες έχουν διάρκεια 12 έως 24 μηνών.
     
  2.  Παγκόσμιες Υποτροφίες
    Οι Παγκόσμιες υποτροφίες βασίζονται σε απόσπαση 12-24 μηνών σε τρίτη χώρα εκτός Ευρώπης και υποχρεωτική φάση επιστροφής 12 μηνών σε έναν ευρωπαϊκό οργανισμό υποδοχής.

Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα
12 Μαΐου 2022: Προκήρυξη της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων
14 Σεπτεμβρίου 2022: Προθεσμία υποβολής προτάσεων
Φεβρουάριος 2023 (δεύτερο εξάμηνο): Κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης στους αιτούντες (προς επιβεβαίωση)
Απρίλιος 2023: Υπογραφή συμφωνίας επιχορήγησης για επιτυχημένα έργα (προς επιβεβαίωση)
Απρίλιος 2023: Έναρξη των πρώτων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων (προς επιβεβαίωση)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν την Ανοικτή Πρόσκληση στην Πύλη Συμμετεχόντων για το Πρόγραμμα Horizon 2022 και εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο