Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.


Αντικείμενο
Πόλη
Λεμεσός
Πανελλαδικές Εξετάσεις
  •   Επιστ. Πεδίο
  • 4ο
Πρόσθετες Πληροφορίες

 

Το Πρόγραμμα Hospitality and Tourism Management είναι πλήρους φοίτησης για 3 έτη, 

και στοχεύει στην προετοιμασία για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη σε εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο.

  • Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική, και εμπίπτει στο επίπεδο 5 Ευρωπαϊκού/Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.

 

H φοίτηση στο Τμήμα Ξενοδοχειακή και Τουριστική Διεύθυνση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

  • διαρθρώνεται σε έξι (6) εξάμηνα σπουδών.

 

Ο πρώτος χρόνος είναι γενικής προετοιμασίας και η εξειδίκευση ξεκινά από το δεύτερο χρόνο,

με 3 θεματικές ειδικότητες α) Διαμονής, β) Τροφίμων και ποτών και γ) Τουριστικών.

Στο τρίτο έτος σπουδών τα μαθήματα επικεντρώνονται σε εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο., με ευρεία πρακτική εφαρμογή, καλλιέργεια σύγχρονου τουριστικού επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γίνεται από τους φοιτητ(ρι)ες πρακτική άσκηση στην τουριστική εγχώρια βιομηχανία.

 

 

1ο Εξάμηνο

  • Food and Beverage Service (2 theory and 5 lab)
  • Tourism Principles and Practices
  • Food and Beverage Operations
  • Gastronomy and Nutrition
  • Introduction to the Hospitality and Tourism Industry
  • Professionalism and Hospitality
  • Professional English I
  • Occupational Health and Safety at Work
  • Computer Studies I

 

2ο Εξάμηνο

  • Food Production and Hygiene (2 theory and 5 lab)
  • Front Office Operations
  • Housekeeping Operations
  • Wines and Spirits
  • Hospitality and Tourism Marketing
  • Accounting Fundamentals
  • Destination Cyprus
  • Computer Studies II
  • Professional English II
  • Professional Language Elective I (French / German / Russian)

 

3o Εξάμηνο

  • Housekeeping Operations II (2 theory and 5 lab)
  • Computer Reservation Systems
  • Food & Beverage
  • Food and Beverage Service II (2 theory and 5 lab)
  • Menu Planning
  • Travel & Tourism
  • Ticketing and Computerised Reservation Systems
  • Tour Organisation and Ground Hosting
  • Theme Parks and Attractions
  • Facilities Planning, Design & Maintenance
  • Entertainment and Animation
  • MICE Planning and Organisation
  • Geography of Travel and Tourism
  • Managing Teams and Leading People
  • Languages
  • Professional English III
  • Professional Language Elective II (French / German / Russian)

 

4ο Εξάμηνο

  • Front Office Operations II (2 theory and 5 lab)                       
  • Food & Beverage
  • Food and Beverage Controls & Systems                                 
  • Advanced Wines and Spirits                                                       
  • Travel & Tourism
  • Travel and Tourism Operations (2 theory and 5 lab)            
  • Quality Service and Experiential Management                    
  • Public Relations and Relationship Marketing                       
  • Communication and Human Relations                                    
  • Accounting and Budget Management                                    
  • Languages
  • Professional English IV                                                                
  • Professional Language Elective III (French / German / Russian)                                                                                                           
  • Industrial Placement II

 

5ο Εξάμηνο

  • Front Office Management                                                                   
  • Revenue and Yield Management                                                      
  • Food & Beverage
  • Food and Beverage Management                                                     
  • Crossing Cultures in Food and Beverage                                         
  • Travel & Tourism
  • Travel and Tourism Management                                                     
  • Cruise and Airline Service Management                                         
  • Hospitality and Tourism e-Marketing                                              
  • Statistical Analysis and Research Methods                                   
  • Hospitality and Tourism Law                                                              
  • Environmental and Sustainability Management                           
  • Managerial Economics                                                                          
  • Elective
  • Negotiation Skills                                                                                    
  • Languages
  • Professional Language Elective IV (French / German / Russian)
  • Languages (Elective)
  • Professional Language Elective I (French / German / Russian) 

 

6ο Εξάμηνο

  • Housekeeping Management                                                              
  • Food & Beverage
  • Food and Beverage Service Trends and Challenges                    
  • Travel & Tourism
  • Tourism Planning and Sustainable Development                        
  • Events Management                                                                            
  • Contemporary Issues in Hospitality and Tourism Management                                                                                       
  • Human Resource Management                                                        
  • Entrepreneurship and Financial Management                              
  • Final Year Project
  • Elective
  • Crisis Management                                                                              
  • Languages
  • Professional Language Elective V (French / German / Russian) 
  • Languages (Elective)
  • Professional Language Elective II (French / German / Russian)

 

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να προετοιμάζει φοιτητές/τριες για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη σε εποπτικό και μεσο–διευθυντικό επίπεδο σε ξενοδοχειακά και τουριστικά επαγγέλματα.

 Οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος αποκτούν τα προσόντα για εποπτικές και μεσο–διευθυντικές θέσεις σ’ ένα ευρύ φάσμα τομέων της Ξενοδοχειακής, Επισιτιστικής και ευρύτερης Τουριστικής Βιομηχανίας:

  • Προϊστάμενος/ Διευθυντής Τμήματος Υποδοχής σε Ξενοδοχεία και Εστιατόρια
  • Προϊστάμενος/ Διευθυντής Τμήματος Οροφοκομίας σε Θέρετρα και Κέντρα Ευεξίας (Σπα) Προϊστάμενος/ Διευθυντής Τμήματος Τροφίμων και Ποτών σε Κρουαζιερόπλοια/Αερογραμμές
  • Ελεγκτής Τμήματος Τροφίμων και Ποτών σε Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (Catering) και Εκδηλώσεις Διοργανωτής/ Διευθυντής Δεξιώσεων/ Εκδηλώσεων στον Τουρισμό
  • Προϊστάμενος/ Διευθυντής Μάρκετινγκ/ Πωλήσεων/ Δημοσίων Σχέσεων σε Νοσοκομεία/ Κλινικές και Γηροκομεία
  • Λειτουργός Έκδοσης Εισιτηρίων σε Ταξιδιωτικά Γραφεία και Τουριστικούς Οργανισμούς
  • Αρχηγοί Τουριστικών Ομάδων/ Αντιπρόσωποι σε Θεματικά Πάρκα/ Αξιοθέατα
  • Καθηγητές/ Εκπαιδευτές σε σχετικούς Επαγγελματικούς Τομείς
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο