
Ξενοδοχειακή και Τουριστική Διεύθυνση
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
- Επιστ. Πεδίο
- 4ο
Το Πρόγραμμα Hospitality and Tourism Management είναι πλήρους φοίτησης για 3 έτη,
και στοχεύει στην προετοιμασία για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη σε εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο.
- Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική, και εμπίπτει στο επίπεδο 5 Ευρωπαϊκού/Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.
H φοίτηση στο Τμήμα Ξενοδοχειακή και Τουριστική Διεύθυνση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
- διαρθρώνεται σε έξι (6) εξάμηνα σπουδών.
Ο πρώτος χρόνος είναι γενικής προετοιμασίας και η εξειδίκευση ξεκινά από το δεύτερο χρόνο,
με 3 θεματικές ειδικότητες α) Διαμονής, β) Τροφίμων και ποτών και γ) Τουριστικών.
Στο τρίτο έτος σπουδών τα μαθήματα επικεντρώνονται σε εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο., με ευρεία πρακτική εφαρμογή, καλλιέργεια σύγχρονου τουριστικού επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γίνεται από τους φοιτητ(ρι)ες πρακτική άσκηση στην τουριστική εγχώρια βιομηχανία.
- Food and Beverage Service (2 theory and 5 lab)
- Tourism Principles and Practices
- Food and Beverage Operations
- Gastronomy and Nutrition
- Introduction to the Hospitality and Tourism Industry
- Professionalism and Hospitality
- Professional English I
- Occupational Health and Safety at Work
- Computer Studies I
2ο Εξάμηνο
- Food Production and Hygiene (2 theory and 5 lab)
- Front Office Operations
- Housekeeping Operations
- Wines and Spirits
- Hospitality and Tourism Marketing
- Accounting Fundamentals
- Destination Cyprus
- Computer Studies II
- Professional English II
- Professional Language Elective I (French / German / Russian)
3o Εξάμηνο
- Housekeeping Operations II (2 theory and 5 lab)
- Computer Reservation Systems
- Food & Beverage
- Food and Beverage Service II (2 theory and 5 lab)
- Menu Planning
- Travel & Tourism
- Ticketing and Computerised Reservation Systems
- Tour Organisation and Ground Hosting
- Theme Parks and Attractions
- Facilities Planning, Design & Maintenance
- Entertainment and Animation
- MICE Planning and Organisation
- Geography of Travel and Tourism
- Managing Teams and Leading People
- Languages
- Professional English III
- Professional Language Elective II (French / German / Russian)
4ο Εξάμηνο
- Front Office Operations II (2 theory and 5 lab)
- Food & Beverage
- Food and Beverage Controls & Systems
- Advanced Wines and Spirits
- Travel & Tourism
- Travel and Tourism Operations (2 theory and 5 lab)
- Quality Service and Experiential Management
- Public Relations and Relationship Marketing
- Communication and Human Relations
- Accounting and Budget Management
- Languages
- Professional English IV
- Professional Language Elective III (French / German / Russian)
- Industrial Placement II
5ο Εξάμηνο
- Front Office Management
- Revenue and Yield Management
- Food & Beverage
- Food and Beverage Management
- Crossing Cultures in Food and Beverage
- Travel & Tourism
- Travel and Tourism Management
- Cruise and Airline Service Management
- Hospitality and Tourism e-Marketing
- Statistical Analysis and Research Methods
- Hospitality and Tourism Law
- Environmental and Sustainability Management
- Managerial Economics
- Elective
- Negotiation Skills
- Languages
- Professional Language Elective IV (French / German / Russian)
- Languages (Elective)
- Professional Language Elective I (French / German / Russian)
6ο Εξάμηνο
- Housekeeping Management
- Food & Beverage
- Food and Beverage Service Trends and Challenges
- Travel & Tourism
- Tourism Planning and Sustainable Development
- Events Management
- Contemporary Issues in Hospitality and Tourism Management
- Human Resource Management
- Entrepreneurship and Financial Management
- Final Year Project
- Elective
- Crisis Management
- Languages
- Professional Language Elective V (French / German / Russian)
- Languages (Elective)
- Professional Language Elective II (French / German / Russian)
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να προετοιμάζει φοιτητές/τριες για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη σε εποπτικό και μεσο–διευθυντικό επίπεδο σε ξενοδοχειακά και τουριστικά επαγγέλματα.
Οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος αποκτούν τα προσόντα για εποπτικές και μεσο–διευθυντικές θέσεις σ’ ένα ευρύ φάσμα τομέων της Ξενοδοχειακής, Επισιτιστικής και ευρύτερης Τουριστικής Βιομηχανίας:
- Προϊστάμενος/ Διευθυντής Τμήματος Υποδοχής σε Ξενοδοχεία και Εστιατόρια
- Προϊστάμενος/ Διευθυντής Τμήματος Οροφοκομίας σε Θέρετρα και Κέντρα Ευεξίας (Σπα) Προϊστάμενος/ Διευθυντής Τμήματος Τροφίμων και Ποτών σε Κρουαζιερόπλοια/Αερογραμμές
- Ελεγκτής Τμήματος Τροφίμων και Ποτών σε Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (Catering) και Εκδηλώσεις Διοργανωτής/ Διευθυντής Δεξιώσεων/ Εκδηλώσεων στον Τουρισμό
- Προϊστάμενος/ Διευθυντής Μάρκετινγκ/ Πωλήσεων/ Δημοσίων Σχέσεων σε Νοσοκομεία/ Κλινικές και Γηροκομεία
- Λειτουργός Έκδοσης Εισιτηρίων σε Ταξιδιωτικά Γραφεία και Τουριστικούς Οργανισμούς
- Αρχηγοί Τουριστικών Ομάδων/ Αντιπρόσωποι σε Θεματικά Πάρκα/ Αξιοθέατα
- Καθηγητές/ Εκπαιδευτές σε σχετικούς Επαγγελματικούς Τομείς