Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.


Πόλη
Λεμεσός
Πανελλαδικές Εξετάσεις
  •   Επιστ. Πεδίο
  • 4ο
Πρόσθετες Πληροφορίες

 

Σ΄ αυτό το πρόγραμμα, πρακτικές δεξιότητες βασικού και υψηλού επιπέδου μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας

βρίσκονται σε αρμονία με την αντίστοιχη θεωρητική γνώση. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονες τάσεις στη Μαγειρική Τέχνη. Η συνολική του δομή παραμένει πιστή στις αρχές που διέπουν την ποιοτική μαγειρική, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.

 

  • Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, και εμπίπτει στο επίπεδο 5 Ευρωπαϊκού/Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.

Το πρόγραμμα σπουδών του Tμήματος Μαγειρικών Τεχνών  (Culinary Arts) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

  • διαρθρώνεται σε έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

 

 

1ο Εξάμηνο

  • Culinary Fundamentals (2 theory and 10 lab)
  • Meat and Seafood Fabrication and Garde Manger
  • Product Identification, Purchasing and Storage
  • Introduction to Gastronomy
  • Introduction to the Hospitality and Tourism Industry
  • Food Safety (Food Hygiene and HACCP)
  • Professional English I
  • Occupational Health and Safety at Work
  • Computer Studies I

 

2ο Εξάμηνο

  • Core Cooking Methods (2 theory and 10 lab)
  • Pastry and Baking Essentials (2 theory and 4 lab)
  • Introduction to Food and Beverage Service
  • Food and Nutrition
  • Professionalism and Hospitality
  • Computer Studies II
  • Professional English II
  • Professional Language Elective I (French / German / Russian)
  • Industrial Placement I

 

3ο Εξάμηνο

  • Buffet Preparation and Contemporary Plating Techniques
  • Advanced Garde Manger
  • Advanced Pastry and Baking
  • Food and Beverage Controls & Systems
  • Menu Planning
  • Statistical Analysis and Research Methods
  • Accounting and Budget Management
  • Professional English III
  • Professional Language Elective II (French / German / Russian)

 

4ο Εξάμηνο

  • Cypriot Cuisine and Influences 
  • Contemporary Desserts
  • Food and Beverage Service
  • Wines and Spirits
  • Food Psychology and Culture
  • Human Resource Management
  • Professional English IV
  • Professional Language Elective III (French / German / Russian)
  • Industrial Placement II

 

5ο Εξάμηνο

  • International Cuisines: From Classical to Fusion
  • Advanced Plated Desserts
  • Pastry and Baking Arts Project
  • Facilities Planning, Design and Maintenance
  • Kitchen Management
  • Professional English V
  • Professional Language Elective IV (French / German / Russian)

 

6ο Εξάμηνο

  • Modern Food Concepts and Event Catering
  • Marketing Management
  • Environmental and Sustainability Management
  • Hospitality Law
  • Entrepreneurship and Financial Management
  • Final Year Project
  • Professional English VI
  • Professional Language Elective V (French / German / Russian)

 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των φοιτητών/τριών για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη σε εποπτικό και μεσο–διευθυντικό επίπεδο σ΄ ένα ευρύ φάσμα θέσεων στον τομέα του επισιτισμού.

 Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος μπορούν να επιδιώξουν επαγγελματική σταδιοδρομία

  • σε ξενοδοχεία μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και
  • σε επισιτιστικές επιχειρήσεις.

 

Διευκολύνει τους/τις φοιτητές/τριες να γίνουν επιδέξιοι μάγειρες και ηγέτες στη διαρκώς μεταβαλλόμενη, σύνθετη βιομηχανία παραγωγής και παράθεσης φαγητού.

Οι απόφοιτοι/ες του Προγράμματος αποκτούν τα προσόντα για εποπτικές και μεσο–διευθυντικές θέσεις στον τομέα του επισιτισμού:

  • Αρχιμάγειρας σε Ξενοδοχεία και Εστιατόρια
  • Μάγειρας Νοσοκομείου/ Γηροκομείου / Προσωπικός Μάγειρας σε Νοσοκομεία/ Κλινικές/ Γηροκομεία Σύμβουλος Τροφίμων και Ποτών σε Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Κρουαζιερόπλοια/ Αερογραμμές Παρουσιαστής Τηλεοπτικής Εκπομπής Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής
  • Συγγραφέας Βιβλίων/ Άρθρων Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής
  • Εκπαιδευτής Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο