British Council: Δωρεάν online πρόγραμμα για νέους ερευνητές

British Council: Δωρεάν online πρόγραμμα για νέους ερευνητές

Το British Council προσφέρει δωρεάν το Researcher Connect Online, ένα πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης που απευθύνεται κυρίως σε νέους ερευνητές και έχει στόχο την ενίσχυση δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στο σύγχρονο διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον.

Ο νέος κύκλος θα πραγματοποιηθεί online από τις 10 έως τις 19 Νοεμβρίου 2026, με τη συμμετοχή ερευνητών από την Ελλάδα και την Ισπανία. Για την Ελλάδα διατίθενται έως 15 θέσεις, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. 

Τι είναι το Researcher Connect Online;

Το Researcher Connect Online έχει σχεδιαστεί από το British Council με έμφαση στην αποτελεσματική επικοινωνία της έρευνας σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Μέσα από διαδραστικά online workshops, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που μπορούν να τους βοηθήσουν σε διαφορετικά στάδια της ερευνητικής τους πορείας: από την ακαδημαϊκή γραφή και την παρουσίαση της έρευνάς τους έως την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και την προετοιμασία ανταγωνιστικών ερευνητικών προτάσεων.

Οι θεματικές του προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμέρους ενότητες που καλύπτουν διαφορετικές πλευρές της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δραστηριότητας:

  • Foundation: κατανόηση του κοινού και των διαφορετικών stakeholders μιας ερευνητικής εργασίας.
  • Digital Researcher: αξιοποίηση των social media και των ψηφιακών εργαλείων για μεγαλύτερη διάχυση και απήχηση της έρευνας.
  • Academic Collaboration: ανάπτυξη και διαχείριση ερευνητικών συνεργασιών.
  • Academic Writing: βασικές αρχές και τεχνικές ακαδημαϊκής γραφής, μέσα από δύο συνεδρίες.
  • Effective Proposals: συγγραφή ανταγωνιστικών ερευνητικών προτάσεων, από τη διατύπωση των στόχων έως τον προϋπολογισμό και τον αναμενόμενο αντίκτυπο.
  • Presenting with Impact: τεχνικές αποτελεσματικής παρουσίασης, με έμφαση στη δομή, τη φωνή, τη γλώσσα του σώματος και τη χρήση οπτικού υλικού.
  • Generative AI in Research: πρακτικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην έρευνα,  στρατηγικές prompting, καθώς και ζητήματα αξιοπιστίας, δεοντολογίας και υπεύθυνης χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην έρευνα.

Το Researcher Connect έχει υλοποιηθεί διεθνώς τα τελευταία χρόνια, έχοντας προσεγγίσει περισσότερους από 1.500 early career researchers και πραγματοποιηθεί σε 29 χώρες από το 2021.

Πότε πραγματοποιείται

Ο συγκεκριμένος κύκλος έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, από 10 έως 19 Νοεμβρίου 2026.

Τα workshops θα πραγματοποιούνται:

  • 1η εβδομάδα: Τρίτη έως Παρασκευή
  • 2η εβδομάδα: Δευτέρα έως Πέμπτη
  • Ώρες: 15:00–18:00, ώρα Ελλάδας. 

Αιτήσεις έως 10 Οκτωβρίου!

Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές από την Ελλάδα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Το πρόγραμμα μπορεί να δεχθεί έως 15 συμμετέχοντες από την Ελλάδα, ενώ όσοι επιλεγούν θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την παρακολούθηση πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μοιραστείτε το:

Share
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο