Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία" από το ΕΚΠΑ

Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία" από το ΕΚΠΑ

Σε μια εποχή που η ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα ενισχύεται συνεχώς, η επιστημονική τεκμηρίωση και η θεσμική προσέγγιση της σχέσης μας με τα μη-ανθρώπινα έμβια όντα καθίστανται επιτακτικές. Το Διιδριματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» έρχεται να καλύψει αυτό το κρίσιμο κενό, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εξειδίκευση και διεπιστημονική γνώση.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και τη συνδρομή των οργανισμών The Animals and Society Institute (ASI) και The Humane Society of the United States (HSUS). Απονέμεται από κοινού από τους δύο φορείς και οδηγεί στην απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία (Magister Artium).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με το τρίτο να αφιερώνεται αποκλειστικά στην εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα προσφέρονται εξ αποστάσεως, καθιστώντας το πρόγραμμα ιδανικό για εργαζόμενους και για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών.

Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται στο ποσό των επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ ανά εξάμηνο. Η καταβολή τους γίνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Το ΔΠΜΣ απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες των οποίων η εργασία σχετίζεται με τα ζώα –όπως νομικοί, κτηνίατροι, ερευνητές, κοινωνικοί επιστήμονες και στελέχη δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων– όσο και σε ενεργούς πολίτες με ευαισθησία σε θέματα ηθικής, νομοθεσίας και ευζωίας των ζώων

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διερεύνηση της σχέσης ανθρώπου-ζώου μέσα από φιλοσοφική, νομική, βιοηθική και κοινωνιολογική προσέγγιση. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό, καλύπτοντας ζητήματα όπως η ηθική υπόσταση και συνείδηση των ζώων, η νομοθεσία, η επιστήμη της ευζωίας, καθώς και η μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας. Παράλληλα, προσφέρονται εξειδικευμένα σεμινάρια επιλογής πάνω σε σύγχρονα και αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η βιοηθική της εργαστηριακής έρευνας, τα διαγονιδιακά είδη, η σχέση ανθρώπου-κατοικιδίου και η ένταξη των ζώων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η έναρξη του επόμενου κύκλου έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2025.

Η υποβολή της αίτησης και των συνοδευτικών δικαιολογητικών γίνεται ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικά με αποστολή στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας secr-animalethics@philosophy.uoa.gr

Λήξη υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025

Δείτε την αναλυτική Προκήρυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
https://animalethics.philosophy.uoa.gr/
ή απευθυνθείτε στην Γραμματεία.
Τηλέφωνο: 210 727 7568 (Τρίτη-Τετάρτη, 13:00-15:00)
Ε-mail: secr-animalethics@philosophy.uoa.gr, animalethics@philosophy.uoa.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο