Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Παν. Λευκωσίας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φυσικοθεραπείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα της Κύπρου που, από το 2023, έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φυσικοθεραπείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΔΦΤΕ). Η συντονίστρια του προγράμματος, Δρ. Χριστίνα Μιχαηλίδου, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της Κύπρου σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Επιστήμης της Φυσικοθεραπείας.

Το ΕΔΦΤΕ αποτελείται από περισσότερα από 156 ιδρύματα-μέλη και εκπροσωπεί 31 χώρες. Τα μέλη του ΕΔΦΤΕ δουλεύουν πάνω σε κοινές αξίες και αρχές που έχουν ως στόχο την ευθυγράμμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την προώθηση νέων εξελίξεων στον τομέα της Φυσικοθεραπείας στην Ευρώπη. Τα μέλη του δικτύου συνεργάζονται με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη στο πως να γίνουν πιο ενεργοί γύρω από την εκπαίδευση στη Φυσικοθεραπεία και την υγεία, συμμετέχουν σε διαδραστικές συζητήσεις και ομάδες εργασίας, εξερευνούν  τρόπους διευκόλυνσης της μάθησης, της καινοτομίας και της συν-δημιουργίας ώστε να βελτιωθούν οι εκπαιδευτικές δομές και προσεγγίσεις. Η συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς φορείς καθώς και με φοιτητές αποτελεί στόχο του ΕΔΦΤΕ. Κάθε χρόνο διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις. Αυτές είναι ένα σεμινάριο (εαρινό εξάμηνο) όπου οι ομάδες εργασίας συζητούν και αναπτύσσουν έργα τα οποία μοιράζονται. Το φθινοπωρινό εξάμηνο οι ομάδες εργασίας διοργανώνουν συνέδριο στο οποίο μοιράζονται τα έργα τους με εκπαιδευτικά μέλη και βασικούς ομιλητές. Η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, εκπαιδευτικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων είναι πρωτίστου σημασίας και για τις δύο εκδηλώσεις. Το επόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Πράγα, διοργανώνεται από το Charles University, και έχει τίτλο «Εκπαίδευση φυσιοθεραπευτών για μια παγκόσμια νοοτροπία».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκού Δικτύου Φυσικοθεραπείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.enphe.org/en

-----------

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Ο στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές επιστημονικά και επαγγελματικά ώστε να καταστούν απόλυτα ικανοί στην επιστήμη και τον τομέα της Φυσικοθεραπείας, για να μπορέσουν να απασχοληθούν είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δομημένο κατά τρόπο, ώστε να παρέχει το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στον απόφοιτο και να τον καταστήσει ειδικό στον τομέα της Φυσικοθεραπείας.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν τις απαιτούμενες γνώσεις για κλινική πράξη βασισμένη στις διαθέσιμες επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Physiotherapy) στις κύριες κλινικές ειδικεύσεις της μυοσκελετικής, νευρολογικής, αναπνευστικής και της καρδιαγγειακής φυσικοθεραπείας καθώς και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (εγκαύματα, ακρωτηριασμοί, κ.ά.).

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Φυσικοθεραπεία, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής, μπορείτε να συμπληρώσετε το παρακάτω έντυπο και θα έχετε άμεσα όλη την πληροφόρηση από σύμβουλο σπουδών του Πανεπιστημίου!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο