Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ερευνητικές υποτροφίες από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard (Ελλάδα) και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS) και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (IHR) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα προσφέρουν κοινή μεταδιδακτορική υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Οι υπότροφοι θα περάσουν δεκαοκτώ εβδομάδες ως υπότροφοι CHS στο DC και 5 μήνες (περίπου 21 εβδομάδες) ως υπότροφοι IHR στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αποδέκτες αναμένεται να κατοικούν στο CHS και στο IHR και να αφιερώνουν πλήρη απασχόληση στα έργα σπουδών τους ενώ θα ασχολούνται με τις τοπικές ακαδημαϊκές κοινότητες, χωρίς να αναλαμβάνουν άλλες σημαντικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει ερευνητές στους τομείς της αρχαίας ιστορίας, της επιγραφικής, της νομισματολογίας και της κλασικής αρχαιολογίας και των οποίων το έργο θα επωφεληθεί από τη χρήση των βιβλιοθηκών CHS και IHR καθώς και από την πρόσβαση σε υλικό εντός και γύρω από την Αθήνα (π.χ. αρχεία, αντικείμενα, αρχαιολογικοί χώροι).

Ενώ βρίσκονται στο DC, οι υπότροφοι λαμβάνουν υποτροφία, στέγαση στο CHS και επιδοτούμενη ασφάλιση υγείας. Η υποτροφία (μέγιστο 25.000 $) προσαρμόζεται για μεμονωμένες περιστάσεις, όπως το ποσό της υποστήριξης από άλλες πηγές. Διατίθεται πρόσθετη υποστήριξη (έως 1.500 $) για επαγγελματικά ταξίδια και άλλα έξοδα έρευνας. Το CHS θα βοηθήσει επίσης με τα έξοδα ταξιδιού του συναδέλφου από και προς την Ουάσιγκτον. 

Ενώ βρίσκονται στην Αθήνα, παρέχεται στους υπότροφους μηνιαία υποτροφία, στέγαση κοντά στο IHR, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Η υποτροφία, περίπου 1.500 ευρώ το μήνα, έχει σχεδιαστεί για να ευθυγραμμίζεται με το κόστος ζωής στην Αθήνα και αντιστοιχεί στην αμοιβή που συνήθως προσφέρεται στους μεταδιδακτορικούς υποτρόφους στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα. Επιπλέον, οι υπότροφοι θα έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις γραφείου στο IHR και θα έχουν πλήρη πρόσβαση στους πόρους της βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου, επιπλέον των πόρων που είναι διαθέσιμοι στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Απαραίτητα προσόντα

Απαραίτητη προϋποθέση για τους υποψήφιους/ες είναι να έχουν αποκτήσει Ph.D. στις Κλασικές Σπουδές ή σε συναφές κλάδο.

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους πριν από την 1η Ιουλίου 2023.

Αιτήσεις

Κάνε την αίτησή σου εδώ μέχρι 15 Οκτωβρίου 2023!

Οι συστατικές επιστολές μπορούν νσ σταλούν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Ως μέρος της διαδικασίας αίτησης, οι αιτούντες πρέπει να ανεβάσουν τρία έγγραφα σε μορφή PDF:

1. Μια αναλυτική ερευνητική πρόταση που δεν υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις. 

2. Βιογραφικό σημείωμα που τεκμηριώνει τα απαραίτητα προσόντα για τη διεξαγωγή της προτεινόμενης έρευνας.

3. Δείγμα δημοσιευμένης ή προσεχούς εργασίας που δεν υπερβαίνει τις 10.000 λέξεις. 

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει επίσης να δώσουν τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας τριών ατόμων που μπορούν να δώσουν συστάσεις για αυτούς/ές. 

Η γνωστοποίηση της απόφασης της επιτροπής επιλογής θα σταλεί στους υποψήφιους τον Ιανουάριο του 2024.

Για απορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω email στη διεύθυνση fellowships@chs.harvard.edu.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο