Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και Νεολαία» από το ΕΛΙΑΜΕΠ

Τι σημαίνει η δημοκρατία για σένα; Τι πιστεύεις για την κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα σου και στην ΕΕ εν γένει; Νιώθεις ότι εκπροσωπείσαι; Πιστεύεις ότι η ΕΕ κινείται προς την  σωστή κατεύθυνση; Πώς οραματίζεσαι το μέλλον της Ευρώπης; Νιώθεις ότι η φωνή σου ακούγεται στην Ευρώπη; Πώς φαντάζεσαι να συνδιαμορφώνεις την ΕΕ τα επόμενα 20 χρόνια;

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) προσκαλεί νέες και νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και Νεολαία». Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν σε ομάδες εστίασης (focus group) θέματα που άπτονται του δημοκρατικού χαρακτήρα της ΕΕ και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η δημοκρατική διακυβέρνηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EUact2 -“Towards Democratic and Inclusive Europe: EP Elections and Active Citizens Participation and Contribution”, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, στις δημοκρατικές διαδικασίες καθώς και στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού ακτιβισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 17:30 στο Σεράφειο, Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, 11854, Αθήνα).

Πρόγραμμα: 

  • 17.30 - 18.00 Εγγραφές
  • 18.00 - 18.45 Διάλογος με Ακαδημαϊκούς
  • 18.45 - 19.00 Διάλειμμα
  • 19.00 - 20.15 Συζήτηση σε ομάδα
  • 20.15 - 20.45 Παρουσίαση συμπερασμάτων από εκπροσώπους ομάδων και συζήτηση σε ολομέλεια
  • 20.45 - 21.00 Κλείσιμο

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο