Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εργαστήρια για το project Astro Pi, για Εκπαιδευτικούς A/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Η Socialinnov διοργανώνει εργαστήρια για το project Astro Pi την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου στις 16:00 έως 19:00. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν online, και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

16:00-17:00 | Εργαστήριο: Astro Pi Project 2023/24, Από την τάξη μας στο διάστημα
Παρασκευή Ιατρού - STEM Advisor, Socialinnov 
Δρ. Απόστολος Ξενάκης - Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Υπεύθυνος του διαγωνισμού Astro pi, Μέλος του ΔΣ Ε3STEM

Το εργαστήριο αναφέρεται στο European Astro Pi challenge του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα, ESERO του Ευρωπαϊκού Οργανισμού διαστήματος, ESA. Αφορά εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ενδιαφέρονται  να ενημερωθούν για τα project: Astro Pi – Mission Zero και   Astro Pi – Mission Space Lab. Το Astro Pi προσφέρει σε ομάδες μαθητών/τριών την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα project τους και να πραγματοποιήσουν τα επιστημονικά τους πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. Στο εργαστήριο θα δοθούν πληροφορίες για το πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν τους μαθητές/τριες τους για να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

17:00-18:00 | Tα πρώτα βήματα στον προγραμματισμό με την Python
Αντώνης Γκοτσίνας - Instructor, Socialinnov

Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τις θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού και της εφαρμογής τους σε πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία μπορούν να επιλυθούν με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Python θα εφαρμόσουμε προγραμματιστικές μεθόδους  σε πραγματικά προβλήματα με στόχο την επίλυσή τους. Σκοπός είναι μέσω της επίλυσης καθημερινών προβλημάτων να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις βασικές δομές προγραμματισμού καθώς και με τη γλώσσα Python.

18:00-19:00 | Eργαστήριο: Astro Pi Project – Mission Zero
Αντώνης Γκοτσίνας - Instructor, Socialinnov

Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τη  μεθοδολογία που απαιτείται ώστε να ανταποκριθούν οι μαθητές/τριες στις απαιτήσεις του διαγωνισμού Astro Pi Project Zero στον οποίο οι μαθητές/τριες στέλνουν ένα μήνυμα στους Aστροναύτες του Διαστημικού σταθμού ΙSS. Θα αναλύσουμε το περιβάλλον προσομοίωσης και προγραμματισμού του υπολογιστή Astro Pi και τις βασικές εντολές που απαιτούνται ώστε να ελεγχθεί η φωτεινότητα και το χρώμα της οθόνης LED που διαθέτει, με στόχο την εμφάνιση εικόνων σε αυτήν. Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται ώστε να καθοδηγήσουν σωστά τους μαθητές/τριες να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο Project και να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Project Zero.

Δείτε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο